Hae
Elämänmakuista matkaa

Velkahelvetistä kohti ”lottovoittoa”.

Heti alkuun, kuuntelitteko jo tarinani, jonka sain kertoa podcastissa syö.nuku.säästä? Annoin ääneni tarinalle, joka kantaa nimeä velkahelvetistä kohti lottovoittoa. Tarinan kertominen oli voimaannuttavaa ja oli mahtava antaa ääneni tarinalle, johon toivon jonkun saavan vertaistukea. Kenenkään ei tarvitse puhua omasta taloudestaan ääneen ja jokaisen raha-asiat ovat henkilökohtaisia asioita mutta valitettavan moni häpeää maksuhäiriömerkintää sekä ulosottoa. Niin olen minäkin hävennyt siksi koen suurena voimavarana sen, että uskallan puhua ääneen seuraavien postauksien muodossa taloudellisesta tilanteestani.

Mistä velkahelvetti alkoi?

Maksuhäiriömerkintä ja ulosotto vaikeuttaa arkea.

”Elettiin vuotta 2016 – muistaakseni, kun laskupinoni oli kasvanut yli varojeni koska elin kulutustasoni yli. Siihen aikaa sain elämäni rankimman taloudellisen herätyksen, kun postiluukusta tippui eteisen lattialle kirje ulosottovirastosta. Paikasta, jonne en ajatellut koskaan saavani merkintää mutta niin siinä kuitenkin kävi.”.

Velkahelvetin keskellä koin, että maksuhäiriömerkintä on kova tuomio, jossa asuntoa ei meinaa saada kun luottotiedoissa on merkintä.

Koen, että olen taloudellisesti käynyt pohjalla ja kuten jaksossa kerroin, niin rakentanut kaiken aikoinaan velan varaan sekä kulkenut kaupassa laskin kädessä. Sitä taloudellista hetkeä kun tilillä ei ole rahaa ja palkka päivään on pari viikkoa, en toivo kenellekään mutta siitä huolimatta pohamudista noustuani koin, että tilanteessa on jotain hyvääkin. Siihen, että näin oivalsin, piti tehdä töitä ja päätös sen suhteen, että mihin suuntaan taloutta lähden viemään.

Maksuhäiriömerkintä – mitä hyvää siinä on?

Velkahelvetistä taloudelliseen ahdistukseen.

”Kun raha ahdistaa ja joulu tulee, niin alkaa vi*uttamaan vielä enemmän se, että taloustilanne on juuri ja juuri köyhyysrajan yläpuolella. Kauhistuttaa edes sanoa näin mutta vi**u, että olen köyhä ihminen. Jos olisin joskus tehnyt toisenlaisia talousvalintoja, niin olisin tällä hetkellä ehkä paremmassa taloudellisessa asemassa mitä nyt olen. ”.

Kun raha ahdistaa ja joulu tulee, niin vi*uttaa.

Matkan varrella olen oppinut hyväksymään talouteni mutta samalla olen ahdistunut juhlapyhinä sekä lomakausina. Kaiken ahdistuksen keskellä olen venyttänyt senttejäni tukien varassa.  Jossa olen samaa aikaa järjestänyt asioita sillein, että jonain päivänä pääsisin veloistani nopeasti eroon. Jaksossa kerron, että kuinka nopeasti pääsen taloudellisesta ahdingosta eroon vain sen vuoksi, että olen tehnyt hitokseen töitä sen suhteen!

Kohti lottovoittoa!

Mielestäni raha tuo onnen ja minulle, joka olen elänyt taloudellisessa ahdingossa, tiedän millaista on elää jos rahaa ei ole. Raha tuo turvaa ja turva tuo onnen – näin yksinkertaisesti ajattelen, kokemuksen kautta. Jaksossa kerron mikä taloudellinen muutos tuo tällä hetkellä minulle hyvän mielen ja mikä saavutus on itselleni taloudellisen muutoksen myötä mahdollista. Vuosia sitten oli tilanne, että tili oli aina nollana mutta nyt, mikä tilanne on?

Kuuntelemalla se selviää! 😉 Minulle tämän hetkinen tilanne on yhtä kuin lottovoitto. Lotto voiton aikana nyörejä pitää kiristää ja taloutta hallita tarkasti mutta se on todellakin sen arvoista. Tämän hetkinen kiristäminen ja tarkasti laskeminen tuo muutaman vuoden päästä loppuiän taloudellisen helpotteen.

Velkajärjestely, miten se vaikuttaa talouteen?

Kaiken tämän velkahelvetistä kohti lottovoittoa nousun keskellä pidän kirjaa siitä minkä verran kuukaudessa menee ruokaan rahaa. Koen, että taloudessani on kiristämisen varaa ja ruokakustannukset ovat yksi sellainen kohde sekä herkkujen ostaminen. Näitä seuraamalla voi säästää monta kymppiä. Sain kertoa podcastissa vieraana ollessani muutaman tärpin juuri sulle, joka olet mahdollisesti samanlaisissa saappaissa talouden kanssa missä olen ollut tai missä olen nyt.

Haluan vain sanoa, että jokainen meistä selviää taloudellisesta ahdingosta jos vain antaa selviämiselle mahdollisuuden.

Ida

 

Matkaame voi seurata myös:

Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.