Hae
Elämänmakuista matkaa

Rahapuhetta maikkarilla.

Sain eilen mahtavan tilaisuuden eteen, kun pääsin maikkarille puhumaan rahasta enkä mistä tahansa rahaan liittyvästä asiasta vaan ruuan hinnan noususta. Lähdin juttuun mukaan koska ruuan hinnannousu on tällä hetkellä ajankohtaista ja hyvin pinnalla eikä rahapuhetta voi olla liikaa! Tällä hetkellä olen velkajärjestelyssä ja se tarkoittaa sitä, että talouteni on pysyttävä hallinnassa – notkahduksiin ei ole varaa. Halusin omalla äänelläni tuoda esille sen, että ruuan hinnan nousu kolahtaa varmasti jokaiseen mutta erityisesti yksinhuoltajiin, joiden talous on vain omissa käsissä.

Jutun pääset lukemaan täältä:

Ruuan kallistuminen vaikuttaa rajusti.

rahapuhetta

Rahapuhetta, kuukauden kustannukset.

Tällä hetkellä, tähän päivään mennessä ruokakauppaan on mennyt noin 520€, joka on päiväkohtaisesti jaettuna 20€ per päivä. Summa 520€ sisältää kaiken vaipoista siteisiin ja siitä hammastahnasta lihaan, että sieltä koko kauppa reissulta tarvittaviin tarpeisiin. Kuukausittainen ruokakustannus pitää sisällään koko perheen ruuat ja hygienia tuotteet sekä kissanhiekat ja hänen ruokansa. Arvoisin, että loppu kuusta ruokaan menee vielä noin 50-70€. Tämä pitää sisällään usean päivän ruuat ja tulevan viikonlopun herkut. Olen saanut tämän vuoden aikana ruuan kustannuksia alaspäin koska on ollut pakko kiristää nyörejä koska velkajärjestelyn myötä talous on pidettävä ennemmin tiukalla kuin löysällä.

Kirjoitin perheelle ruokakuluista viimeksi blogiin tammikuussa ja silloin ruokakustannuksiin ulkona syömisineen meni kuukaudessa melkein 700€. Jossain vaiheessa lopetin laskemisen sillä kauhistelin sitä miten paljon ruokaan menee rahaa kun ei katso mitä ostaa ja ostaa mitä mieli tekee. Samoihin aikoihin ruokahävikki oli suurta mutta nyt, viisi kuukautta myöhemmin, olen mielestäni edistynyt tässä asiassa ja saanut ruokakustannukset alaspäin. Samalla kun olen saanut ne alaspäin, olen sitä mieltä, että vieläkin voisi tinkiä, jos oikein yrittäisi.

rahapuhetta

Rahapuhetta ruokakustannuksista.

Ruokakustannukset ovat asumismenojen jälkeen toiseksi suurin menoerä kuukaudessa ja ruuan hinnannousun myötä ruokakustannukset eivät kuitenkaan saisi nousta. Tämä tarkoittaa sitä, että tilaan ruokaa netistä ja teen isoja ruokaostoksia kerrallaan, pidemmälle tähtäimelle ajateltuna. Tämä ei kuitenkaan riitä sillä on tuotteita, joiden kulutus on suurta, mutta säilyvyys lyhytaikaista ja näitä ovat hedelmät ja vihannekset. Niitä pitää hakea usein kaupasta lisää ja samalla jotain muuta pientä tuotetta. Näitä reissuja varten saatan käydä jopa kolmessa kaupassa hakemassa yhden sieltä, toisen tuolta. Tämä sen vuoksi, että eri kaupoissa meidän tarpeisiimme sopivat tuotteet ovat eri hintaisia. Yhdestä haen kissan ruuan, toisesta vaipat ja kolmannesta kenties jugurtteja.

Ruokakustannuksissa tämä näkyy kuukausi tasolla positiivisena ja saan pidettyä kustannukset maltillisina mutta riittääkö se enää kesällä, jolloin koululaiset ovat kotona? Toki meillä on silloinkin aina ruokaa viidesti päivässä mutta mistä siinä kohdin pitää tinkiä. Velkajärjestelyn myötä talous on pidettävä kasassa eikä notkahduksia saa tulla. Tästä syystä on oltava entistä tiukempi ja tarkkaavaisempi, jotta kädessä olisi aina rahaa. En nimittäin tykkää siitä jos tili on nollana vaan siellä pitää aina olla rahaa ja käteistä myös.

Monta vuotta kädestä suuhun eläneenä en edes ruokakustannuksien nousun myötä halua enää elää kädestä suuhun vaan pitää aina talouttani plussanpuolella.

Miten ruuan hinnannousu on vaikuttanut sinun talouteen?

Ida

Lue myös:

Yksinhuoltajan kahden viikon ruokakustannukset.

Yksinhuoltajan tuet.

Seuraa meitä:

Instassa