Hae
Elämänmakuista matkaa

Ruotsin risteilyllä, pitkästä aikaa.

Lähdimme viime viikon keskiviikkona Ruotsin risteilylle. Pitkästä aikaa. Viimeksi kävimme lasten kanssa Ruotsissa vuonna 2016 eli kuusi vuotta sitten. Hieman on kokoonpano vuosien aikana muuttunut ja kasvanut. Kuusivuotta myöhemmin lähdimme reissuun ystäväperheen kanssa. Kaksi aikuista ja kuusi lasta. Aikamoinen kombo kun ikähaitari on vuoden iästä kolmentoista vuoden ikään. Ihan pitää kuitenkin nostaa hattua meidän reissulle! Se oli täydellinen. Mahtava jengi ja yhteen hiileen puhaltavat lapset, jotka toinen toistaan huomioivat. Ikää katsomatta.

Ruotsin risteilyllä, tekemistä.

Isolla seurueella kun lähtee, erilaisilla ikäeroilla, niin pitää ottaa huomioon, että tekemistä on kaikille. Sitä oli. Siljan Symphony laiva on mielestäni tosi hyvä laiva eri ikäisille lapsille. Esimerkiksi Silja Landissa oli tekemistä kaikille – myös pienimmälle, joka tosin ei uskaltautunut pallomereen. Hän viihtyy leikkipaikoissa eikä pelkää mitään, katselee kun isot juoksee ohi mutta pallomeri on paikkana todella pelottava. Hänen mielestään. Annoin 1-vuotiaan tuntia ja maistella koko leikkipaikaka juuri niin kuin hän itse halusi. Koululaiset sen sijaan leikkivät hippaa ystävien kanssa ja joskus innostuivat ottamaan skabaa pleikkarilla sekä piirtämään yhdessä.  

Oli muuten aika hauska, että kaikkina muina päivinä paitsi lähtöpäivänä Silja Land oli rauhallinen paikka. Lähtöpäivä kun koitti ja menimme viidennessä kannella sijaitsevaaan leikkipaikkaan, se oli aivan töpö täysi. Mietin siinä, että missä kaikki perheet olivat koko reissun ajan? 

Me kävimme leikki paikassa päivittäin, useita kertoja. 

Ruotsin risteilyllä, kaikille jotain.

Toki teimme lauman kanssa muutakin kuin olimme Siljan Landissa. Kävelimme kannella seitsemän sijaitsevalla kauppakäytävällä, jossa oli kauppoja, joista lapsi kuin lapsi löysi itselleen jotain kivaa. Pienin, 1-vuotias sai itselleen muumilautasen. 

Keskimmäinen, 8-vuotias osti itselleen todistuksesta saamillaan rahoillaan kyniä ja vihon, herkkuja sekä jonkun ihmeellisen lötköpötkön. 

Vanhin, 10-vuotias osti itselleen todistuksesta saamillaan rahoillaan legopaketin, herkkuja ja vihon sekä pokemon pallon. 

Minä puolestani ostin kotiin herkkuja, meille kaikille ja tuliaisherkkuja heille, ketkä kissaa hoitivat täällä kun olimme reissussa.

Risteilyllä buffet on helppo ratkaisu, kaikille.

Ruokailun suhteen menimme helpoimman kautta eli varasimme buffetin sillä sieltä sai ja saa kaikille jotain syötävää. Tämä oli valtavan fiksu päätös sillä vaikka buffet on sellaista ”perus buffet” ruokaa, niin sieltä löytyi ihan mukavasti syötävää niin lapsille kuin aikuisille. Myös perheen pienimmälle, joka hoitin oman osuutensa syömisestä pyytämällä kaikkea mitä meillä muilla oli lautasella.

Aitoplayssa kerron teille, että millaisilla vinkeillä suosittelen lähtemään Ruotsin risteilylle lasten kanssa. Se ei nimittäin ole mikään rentouttava loma mikäli reissuun ei ota mukaan repullista järkeviä käytöntöjä ja sovella hieman. Sitä reissu lasten kanssa vaatii, soveltamista mutta soveltamista mistä? Siitä lisää:

aitoplay

kanavallani.

Joko siellä ollaan käyty risteilyllä vai onko sellainen vasta suunnitteilla?

Ida

 

Lue myös:

Viikko 23 – Leo`s leikkimaassa.

Seuraa meitä:

Instagramissa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.