Hae
Elämänmakuista matkaa

Lähivanhemman kesäloma.

Hiphei ja hurraa kuuluisi varmaan sanoa kun koululaiset lähtivät isälleen viikoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että minun eli lähivanhemman kesäloma alkoi. Voihan sitä sanoa olevansa lomalla kun lapsista 1/3 on paikalla, eikö niin? Lähivanhemman kesäloma tarkoittaa sitä, että saan ladata akkuja ja touhuta omia juttuja mutta samalla se tarkoittaa isoa ikävää. Hyvin ristiriitaiset fiilikset. 

Tämä on kuitenkin tuttua, että joka kesä koululaiset lähtevät isälleen viikoksi. Odotan tätä joka kesä mutta samalla kodin vallitsee tyhjyyden tunne. Maanantaina koululaiset lähtivät isälleen ja oven mentäessä kiinni koti hiljeni ja puolet jengistämme puuttui. Tyhjyyden tunne iski aika nopeasti ja sydäntä puristi ajatus siitä, että koululaiset ovat isällään viikon.  

Aika, joka on lyhyt ja monen kesän ajalta tuttu aika mutta aika, joka lyhykäisyydessään huolimatta tuo lähivanhemman kesälomaan ristiriitaisia fiiliksiä.

Lähivanhemman kesäloma.

En kiellä ettenkö nauttisi siitä kun vain 1/3 lapsista on kotona. Tämähän tarkoittaa sitä, että teen yksikolmasosaa siitä mitä normaalisti arjessa teen. Luksusta. Onhan se. Oikeasti. Miten kiva onkaan kun saan pitkin viikkoa tehdä asioita, joista tykkään. Nytkin kirjoitan tätä postausta maanantai-iltana, kellon ollessa vaille kahdeksan. Apina nukkuu ja kukaan ei juuri nyt tarvitse minua.  

Tämä on sitä lähivanhemman kesälomaa parhaimmillaan. Minulla on tälle viikolle paljon kivoja juttuja mitä aion tehdä niin itsekseni kuin apinan kanssa. Oikeastaan joka päivälle on jotain kivaa tiedossa. Esimerkiksi tiistaina suunnittelin olevani vain kotosalla koska en muista milloin viimeksi olisin viettänyt kotipäivän, ilman koululaisia ja ilman suunniteltuja menoja. Tämmöinenkin päivä tekee hyvää mielelle. 

Kuten tekee päivä, jolloin ajattelin näpytellä somettaa – näpytellä tekstejä, roikkua Instagramissa ja kuvailla videomateriaalia Aitoplayhin. Joku voisi ajatella “Nyt vaan olet ja rentoudut kun isot eivät ole kotona” mutta minulle rentoutumista on se, että saan ajatuksissani olevaa tehtävä listaa pienemmäksi ja tehtyä itselleni mieleisiä asioita koneella. 

Kesäloman aikana ymmärtää mitä ympärillä on.

Jo ennen kesäloman alkua tiedostan ja tiedostin etenkin tänä vuonna hyvin vahvasti sen, että millaisen perheen kanssa saan asua. Ihan valtavan ihanan perheen. Läheiseni sanoi minulle 

Sitten saat tehdä kaikkia sellaisia asioita missä esimerkiksi koululaisten kanssa ei voi olla. 

Totesin, että ilman koululaisia tuntuu etten voisi mitään tehdä. Olemme tiivis paketti, joka käy yhdessä niin kaupassa kuin aktiviteeteilla. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme toinen toisiamme. Meillä on kaupassa tietynlainen meno ja siinä jokaisella on oma roolinsa. Yhdessä pakataan, kerätään ostoksia, työnnetään rattaita jne. Eli on selkeä systeemi, joka tukee arjen sujuvuutta, joten sanoisin, että lähivanhemman kesäloma on yhtä kuin koululaisten tupla kesäloma. 😉  

Kesäloman aikana ymmärrän todella vahvasti sen, että miten ihanat, taitavat ja rakastavat isosisarukset apinalla on. Ilman koululaisia, meidän kauppareissumme, kylpyhetkemme ja leikkituokiot ovat monin verroin tylsempiä. 

Kesäloman aikana sitä ymmärtää mitä ympärillä on ja kerron teille,  

Minun ympärilläni on paras perhe.  

Odotan jo ensi viikkoa kun he tulevat isältään ja pääsemme viettämään lomaa yhdessä. Pitkästä aikaa viikkoon. 

Ikävä on läsnä. 

Ida 

 

Seuraa meitä:

Instagramissa

Mutta myös:

Aitoplayssa

Yksi kommentti

  1. Memmu kirjoitti:

    Kerro meille sit, miten apina reagoi sisarustensa puuttumiseen =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.