Hae
Elämänmakuista matkaa

Kesän 2022 toivelista.

Kuten joka kesä, niin tänäkin kesänä teille kesän 2022 toivelistan. Tämä on perinne, jonka tekemistä lapset odottavat keväisin ja jonka tekemistä suunnitellaan jo talvella. Yhtenä päivänä, juuri ennen koulujen loppumista istuimme yhdessä keittiönpöydän äärelle papereiden ja kynien kanssa, ja aloimme suunnittelemaan kesän 2022 toiveita.  

Lapset tekevät omat toivelistansa ja minä kokoan ne yhdeksi toivelistaksi, laittaen sinne samalla omia toiveitani. Lapset ovat ihania ja tietävät, ettei kaikkia toiveita välttämättä toteuteta mutta yleensä pyrin siihen. Tämän lisäksi heidän toiveissaan on aineettomia toiveita ja paljon yhteistä tekemistä. Mielestäni tämä on tärkeää, että lapsilla on niin isoja huvitus toiveita mutta vastapainoksi retkeilyä luonnon helmassa. Tässä kohdin vanhemmuutta tulee aina sellainen tunne, että on onnistunut kasvatuksessa. Aina ei tarvitse saada kuuta taivaalta. 

Kesän 2022 toiveina on?

Jäätelön syöntiä. Linnanmäki reissua. Pokemon jahtia. Herkuttelua. Eväs retkeilyä. Porvoon reissu. Leffa iltoja. Äidin kanssa aikaa kaksin. Päivä Korkeasaaressa. Reissu Leppävirtaan. Hesburgerissa syöntiä.Legoilla leikkimistä, yhdessä. Paljon karkin syöntiä. Kirjastossa käymistä ja runsaasti uimista. Ellunkanat päivä. Flamingossa käymistä ja mökkeilyä. 

Jo nyt tiedän ja kerroinkin lapsille, että Korkeasaaressa emme tänä kesänä yhdessä käy. Perusteluineen tämän ilmoitin. Kummatkin ovat jo käyneet toukokuussa Korkeasaaressa ja minulle se on sellainen kerran kesässä paikka, joten emme sinne yhdessä tänä vuonna mene. Koululaiset olivat hyvin tyytyväisiä tähän perusteluun eivätkä jääneet asiaa sen koommin kyseenalaistamaan. Heidänkin mielestään Korkeasaaressa käydään kerran kesässä eikä sen useammin.  

Mielestäni meidän toiveemme ovat hyvin tutun näköisiä lapsiperheen toiveita, joista toteutus menee fiiliksen mukaan. En ole suunnitellut kuin heinäkuulle reissun mutta muut toteutetaan fiiliksen ja sään mukaan. Joko extempore perheen kesken tai jopa ystävien kanssa. Ihan sen mukaan mikä ajatus milloinkin on!

Mitä olemme jo tehneet?

Aloitimme kesän käymällä pitkästä aikaa Ruotsin risteilyllä ja se oli selkeästi ihana tapa aloittaa meidän kesä. Jopa sellainen tapa mistä voisin ottaa ystäväni kanssa perinteen! Aika hienoa jos pääsisimme ensi vuonna samaiselle reissulle. Tämän lisäksi toivelistalta on toteutettu Hesburgerissa syöntiä ja jäätelön pupeltamista, että herkuttelua ja yksi leffailtakin! Eli aika paljon toiveita on toteutettu jo.

Extemporena kävimme ystävien kanssa Leo`s leikkimaassa ja poika pääsi käymään Duudsonit Parkissa alkuviikosta. Tällä viikolla koululaiset ovat tosissaan isällään mutta saatan siitä huolimatta toteuttaa heidän kanssaan yllätyksenä jonkun toiveen. Kenties lompsin heidän isälleen ja lähdemme yhdessä eväsretkelle jonnekin. En tiedä. Pitää mennä ihan fiiliksen mukaan. Viimeistään ensi viikolla toteutamme toiveita yhdessä ja luomme ihania kesämuistoja.  

Pitäköön kesä sisällään myös nauramista, iloista asennetta ja rentoa meininkiä.

Ida

 

 

Lue myös:

Kesän 2021 toivelista.

Seuraa meitä:

Aitoplayssa

Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.