Hae
Elämänmakuista matkaa

Vartalo, joka on kantanut kolmea lasta.

Puin sunnuntaina kaksi vuotta sitten ostamani bikinit, jotka tuntui puristavan niin pepusta kuin vyötäröltä. Tissitkään eivät mahtuneet biksuihin niihin kuuluvalla tavalla mutta tiedättekö mitä? Siitä huolimatta minulla oli ja on bikineissä hyvä olo. Eihän ne nyt mukavat olleet mutta katsoin itseäni ja tuumasin, että minulla on vartalo, joka on kantanut kolmea lasta ja katson kroppaani sillein, että “wau – ihan kelpo muikkeliini”. Se, että viihdyn vartalossani, ei ole itsestäänselvyys. Jos miettii mistä lähtökohdista itseäni katson peilistä.  

Milloin on petetty, vaihdettu pornoon, huoriteltu, arvoteltu pukemista, käytettyä hyväksi, oltu sopimattomia, vislattu perään, koitettu muuttaa tyyliä toisenlaiseksi ja mitä kaikkia näitä nyt on. Puhumattakaan syömishäiriö taustasta ja rankoista lähtökohdista, olen aika hiton ylpeä siitä, että rakastan vartaloani.

Vartalo, joka on kantanut kolmea lasta.

Vartaloni ei ehkä mahdu ihannemuottiin ja ole malliltaan sellainen mitä kaikki kadehtivat mutta eipä sen tarvitsekaan olla taikka mahtua. Ostan L koon mummopikkareita, pukeudun isoimpaan kaapissa olevaan paitaan ja tunnen kuinka tissini roikkuvat. Aikahan se niihin on tehnyt tehtävänsä enkä ole enää terhakka kaksikymppinen vaan kolmen lapsen äiti, jonka vartalo on vuosien aikana muovaantunut erilaisista syistä.

Kolme synnytystä. 

Kaksi imetystä. 

Paino 60-82 kg välillä. 

Ruuhkavuosia. 

Painon jojoilua. 

Liikkuvuutta ja liikkumattomuutta. 

Unettomat yöt ja stressi. 

Paksusuolen hätäleikkaus. 

Siinä muutama tekijä, jotka ovat muovanneet vartaloni tämmöiseksi mitä se nyt on. Pehmykäksi, jossa on muotoja ja painoa mittarissa 64-67kg, riippuu mihin aikaa päivästä sen puntaroi mutta sillä lukemalla ei ole mitään merkitystä vaan sillä miten voin kropassani.

Vartalo, joka on upea.

Viihdyn ensimmäistä kertaa koskaan vartalossani tämmöisenä millaisena nyt olen. Tämä tunne on ihana tunne enkä ole koskaan kokenut näin pitkäkestoista hyvänolon tunnetta vartalossani. Matka tähän hetkeen on vaatinut paljon itsetutkiskelua, oman peilikuvan arvottamista ja itsensä kehumista, että ajassa menemistä taaksepäin. 

Se, että viihdyn tänään vartalossani ei ole itsestäänselvyys vaan arvokas tunne, jota vaalin.Tunne, josta olen iloinen ja jota tuntiessa voin käydä jopa saunassa häpeämättä itseäni. On ihana kun voin omassa kodissani kävellä alasti miettimättä niitä asioita, joista ennen pitänyt. Voi, niitä on joskus ollut paljon. Toki on vieläkin sellaisia epäkohtia, jotka voisin muovata mutta olen oppinut myös rakastamaan niitä ”epäkohtia”. Enää en pakonomaisesti yritä päästä niistä eroon vaan sen sijaan korostan niitä. Paksuja reisiäni, peppuani ja mahaani – ne ovat aina ihanat kohdat ottaa kiinni.

Muista, vartalosi on temppelisi.

Ida

Seuraa meitä:

Instagramissa

Lue myös:

Hätäleikkaus

Sektio