Hae
Elämänmakuista matkaa

Puolen vuoden luetuimmat postaukset.

Ajatella, puolet vuodesta on kohta mennyt ja olemme koko ajan lähempänä joulua. Hurjaa. Okei, en edes halua miettiä joulua vaan elää tässä kesässä ja näissä fiiliksissä mitä tämä kesä on tuonut tullessaan. Pysähdyn nyt kuitenkin hetkeksi tämän vuoden luetuimpien postauksien äärelle ja sieltä nousee vahvasti esiin se, että talous postaukset kiinnostavat. Se on hyvä juttu! Olen nimittäin tuonut esille talouttani todella avoimesti ja sitä myötä avannut tarinaani ihan niistä hetkistä asti kun velkaannuin, aina siihen hetkeen asti kun jäin kotihoidontuelle. Jos et ole vielä lukenut puolen vuoden luetuimpia postauksia, niin käy ihmeessä tsekkaamassa ne!

puolen Vuoden luetuimmat postaukset.

5. Miltä tuntui saada tappouhkaus?

Tätä postausta kirjoittaessa pelkäsin todella paljon sitä, että milloin joku tulee pihalleni tai seisoo oveni takana. Varoitin asiasta koulun väkeä, soitin poliisille ja oikeusavustajalle. Tappouhkauksesta tehtiin useita lastensuojelu ilmoituksia perheestämme ja kaiken tämän keskellä tunsin pettymystä suurta pelkoa kun kuulin linjan toisessa päässä äänen. Äänen, jonka kuulemista en koskaan ajatellut kuulevani. Sillä hetkellä pikakelasin koko elämäni ja samassa huomasin, että osa musta on yhä kesken. Tappouhkauksen saaminen vie pohjan perusturvallisuudelta ja siitä kestää pitkään päästä yli.

4. Maksuhäiriömerkintä, mitä hyvää siinä on?

Sanotaan, että kaikessa on jotain hyvää ja näin olen yrittänyt ajatella maksuhäiriömerkinnästäkin. Sehän on kova tuomio, kuten olen joskus sanonut mutta sen saatuaan elämä ei ole vielä ohi vaan talouden pystyy pelastamaan. Jos niin haluaa. Maksuhäiriömerkinnästä pääsee eroon mutta se vaatii sitkeyttä, tahtoa ja tarkkaa talouden hallintaa.

3. Yksinhuoltajan tuet.

Tässä postauksessa kerron viime vuoden elokuussa yksinhuoltajan tuista ja nostin tähän esille myös ne tukimuodot mitkä minulla oli silloin käytössä. Tämä tarvitisi ehdottomasti jatko-osan koska sittemmin tukimuotoni ovat muuttuneet. Hienoa, että näin tärkeä postaus on noussut luetuimmaksi, tänäkin vuonna.

2. Velkajärjestely – te kysyitte, mä vastaan.

Tätä postausta kirjoittaessani olin ollut velkajärjestelyssä jo hetken aikaa mutta halusin ensiksi sitä itse mutustella ennen kuin kerroin asiasta julki. Sain tästä ihanan vastaanoton ja toivon, että postauksen myötä yhä useampi saisi rohkeautta hakeakseen velkajärjestelyyn mutta ei myöskään menttäisi toivoaan tasaisesta taloudesta mikäli ei velkajärjestelyyn pääsisi.

1. Maksuhäiriömerkintä on kova tuomio.

Blogini puolen vuoden luetuin postaus on otsikon mukainen postaus, jossa kerron miten maksuhäiriömerkintä voi tuntua kovalta tuomiolta. Sitä se tosissaan on! Maksuhäiriömerkintä rajaa elämää todella paljon ja sen saatuaan, talous heittää kuperkeikkaa.

 

Toivottavasti saatte teksteistä talouteen toivoa ja uskoa. Kaikki on mahdollista vaikka olisi velkainen, yksinhuoltaja – minä olen hyvä esimerkki siitä! Jaan mieluusti taloudesta ajatuksia ja tukea Instagramin DM:ssä taikka ihan meilitse.

Ihanaa juhannuksen odotusta,

Ida

 

Seuraathan meitä jo:

Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.