Hae
Elämänmakuista matkaa

Tuetulla lomalla.

Kirjoitan viikon toisen postauksen puhelimella ja voin sanoa, että tämä on hieman hankalaa. Olen tottunut kirjoittamaan tietokoneella tekstit ja tarkistuttamaan pilkut pisteineen mutta nyt olen oman onneni nojassa kun ei ole tekstitiedostoa kertomassa missä kohdin lausetta meni vikaan. Joten antakaa anteeksi teksti, joka ei ehkä ole jäsennelty täydellisesti. Tuli kuitenkin tunne, että haluan kirjoittaa samalla kun taapero nukkuu ensimmäisiä päiväuniaan ja isommat ovat pelaamassa polttopalloa. Tuetulla lomalla, täällä on hyvä olla.

Tuetulla lomalla.

Pääsimme tuetulle lomalle, joka lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että minä pääsen kuusi päivää viikossa, neljästi päivässä, valmiiseen pöytään. Tämä on sellaista luksusta mihin en ole tottunut. En muista milloin aamupuurot olivat keitetty valmiiksi taikka päivällinen katettu pöytään, toisen toimesta. Tuetulla lomalla näin on. Täällä minun ei tarvitse huolehtia juuri mistään. Muuta kuin siitä, että pidämme hyvää fiilistä mukana. Kaikki muu on tuetulla lomalla valmiina. Ruuasta aktiviteettiin.

Kello on nyt 10:20 ja olemme jo syöneet aamupalan ja käyneet kylpylässä uimassa. Tai no isommat uivat, me pienemmän kanssa emme koska hän pelkää kylpylöissä. Nyt isommat ovat tosissaan ohjatussa toiminnassa ja taaperon herättyä päiväuniltaan menemme tutkimaan miltä näyttää Muumi jääluola. Myöhemmin ulkoilemme, käymme uusien kavereiden kanssa keilaamassa ja ehkä viimeisillä uinti hetkillä.

Tänään otetaan ilo irti kaikesta sillä huomenna tämä luksus loppuu ja paluu arkeen odottaa. Edessä häämöttää pyykinpesua ja 5:30 aamut.

Tuetulla lomalla

Tuetulla lomalla nukutaan.

Täällä Hotelli Vesileppiksessä nimittäin lapset ovat nukkuneet pidempää kuin kotona. Myös perheen pienin, jolla kesti pari päivää tottua loma paikkaan. Siitä syystä viiden yön reissu on hyvä koska lapsilla kestää tottua uuteen paikkaan ja tasoittua.

Ainakin minun lapsilla. Vasta eilen ja tänään tuntuu siltä, että päivä on kokonaisvaltaisen hyvä ja isommatkin ymmärtävät ettei ole mikään kiire. Pieninkin on satunnaisesti hyväksynyt jonkun muun kuin minun sylin. Hän on nimittäin kova kiitäjä käytävillä mutta kylpylässä sellainen takiainen, että yläkroppani on aivan jumissa. Hän ei suostu kahden tunnin kylpylä hetken aikana olemaan missään muualla kuin sylissä.

Ihana loma, ihanat lapset.

Jos jonkun asian nostaisin lomasta esille, niin lapseni. He puhaltavat hienosti yhteen hiileen ja yhdessä huolehditaan, että kaikki tavarat tulee pakattua aktiviteettiin taikka siitä, että menemme oikeaan aikaa syömään. Täällä he näyttävät sen mitä olen heille opettanut. Perhe pitää yhtä.

Toinen kantaa taaperoa, yksi huolehtii avaimet ja kolmas lompakon. Pyytämättä, käskemättä. Lomalla isommat ovat muuttuneeseen päivärytmiin minua sopeutuvaisempia ja muistavat sanoa,

Relaa mutsi.

Sehän se lomalla tärkeintä on. Relaaminen.

Ida

 

2 kommenttia

  1. Sara / Saran kotikolo kirjoitti:

    Eipä tullut huomattua aiemmin että olette Leppävirralla, mekin nimittäin täällä vielä mökillä! Ihana kuulla että loma on ollut onnistunut ja kaikki viihtyneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.