Hae
Elämänmakuista matkaa

Suhde ilman läheisyyttä.

Suhde ilman läheisyyttä on kuin näkkileipä ilman voita. Melko kuivaa ja takkuilevaa, näin kokemuksesta voisin sanoa. Tämän hetkinen suhteeni on avannut silmäni monelle asialla ja yksi on se miten tunnekylmässä, ja kuivassa olosuhteessa sitä on joskus sänkynsä jakanut. En sano, että olisin pätevä jakamaan parisuhde neuvoja tai omakohtainen kokemukseni näkemyksineen olisi ainut oikea tapa ylläpitää suhdetta. Sanon kuitenkin, että jos suhteessa ei ole läheisyyttä, niin siinä on vaikea muodostaa romanttisia toimia toista kohtaan taikka ylläpitää ruuhkavuosien keskellä muutakin kuin vanhemmuutta. Suhde ilman läheisyyttä ajaa koko ajan kauemmaksi toista.

läheisyyttä

suhde ilman läheisyyttä.

Miltä tuntuu vasten tahtoa jakaa koti, jossa ohimennen ei kosketeta taikka sängyssä ollaan mahdollisimman kaukana? Entä miltä tuntuu kuulla aina valitusta pääkivusta taikka väsymyksestä, jotta ei tarvitse antaa läheisyyttä? Entä miltä mahtaa tuntua se, että läheisyys on yksipuolista ja loppujen lopuksi kuihtunut kasaan? Mikä suhteen pitää siinä vaiheessa pystyssä? 

Pelkkä puuroinen arki, ruuhkavuosien väsymyksen keskellä, ei ainakaan minua kannattele kohti energisimpiä aikoja mikäli suhteessa ei ole kosketusta ja huomionosoituksia. Suhde ilman läheisyyttä tuntuu todella raskaalta ja itsetuntoa sortavalta. Ainakin omalla kohdallani voin kertoa, että itsetuntoni ei kovin ylöspäin kasvanut vuosien aikana, jolloin hekuman pistettä sai kinuta taikka pusu suulle tuntui kuin kiveä pussaisi. Yhtä kovalta ja kylmältä. 

Hiljalleen naiseus rapistui ja tilalle jäi kuivahtanut äiti, jolla ei ollut enää tietoa miltä tuntui kun joku haluaa katsellaan. Läheisyys, se voi jossain vaiheessa olla pelkkä hämäräinen muisto, josta ei näy merkkejä. Ei edes juhannuksena ja jouluisin.

läheisyyttä

läheisyyden kaipuu.

Joskus naurattaa kun Temptation Islandissa varatut sanovat jo vuorokaudessa kaipaavansa läheisyyttä ja siksi nukkuvat lusikassa ventovieraan sinkun kanssa. Jos jollain se tunne on jo vuorokaudessa noin voimakas, niin kuvitelkaa mitä se voi olla siinä vaiheessa kun vuodenkin ajan saa miettiä, että missä kohdin peiliä on vikaa kun läheisyys on kuivahtanut.  

Se, että suhteessa ei ole läheisyyttä on saanut ainakin minut joskus epäilemään sitä, että riitänkö? Olenko tarpeeksi jotain saadakseni läheisyyttä. Samaan aikaan haaveilin siitä, että tehdessäni ruokaa lieden äärellä, kumppani tulisi halaamaan, pyytämättä ja lämpimästi. 

Läheisyyden kaipuu voi olla raastava siinä vaiheessa kun suhteesta häviää läheisyys, arkinen huomiointi ja yhteiset, parisuhteelliset hetket. Siinä hetkessä sitä alkaa tekemään mieli näkkileipää voilla, niin paljon, että voi ihastua varattuna.

läheisyyttä

läheisyyden kaipuu johti ihastumiseen.

En häpeä sanoa sitä, että ihastuin varattuna toiseen. Se toi sitä kaipaamaani läheisyyttä ja naiseuden tunnetta mitä en omalta kumppanilta silloin saanut. Jo se, että toinen sanallisesti kehui taikka ohimennen halasi, avasi silmät sille mitä voisi saada. Kun huomasin saavani läheisyyttä muualta, kävin iltaisin lenkeillä vain nähdäkseni tyypin, joka halasi pyytämättä. Vaikka mitään fyysistä ei ollut, niin jo se henkinen läheisyys veti puoleensa. Eihän se ihanteellinen tilanne ole, että läheisyyden kanssa pariskunta ovat ihan eri aaltopituudella. Olen myös sitä mieltä, että samalla aaltopituudelle voi päästä mikäli kumpikin niin haluaa. 

Mutta samalla aaltopituudella voi myös olla mikäli kohtaa sen oikean, kuten nyt on käynyt. Nykyisen kumppanin kanssa ei tarvitse tuntea jäävänsä ilman läheisyyttä tai kinuta huomiota. Sitä saa kumpikin, yhtä paljon ja aktiivisesti. Toki suhteemme on tuore mutta väitän, että suhteissa läheisyyden määrä on mahdollista pitää kumpaakin tyydyttävällä tasolla jos niin haluaa. 

Ohimennen olevat kosketukset. Halaukset ja pusut, suudelmat ja seksi sekä kosketukset sohvalla, että käsikädessä kävely ovat parasta koskaan. Etenkin silloin kun se tulee vastapuolelta omasta halustaan. 

Läheisyyden puute voi raastaa sydäntä mutta hyvän läheisyyden saanti puolestaan täyttää sydämen. 

Ida 

 

lue myös:

Ensimmäinen kerta eron jälkeen.

 

2 kommenttia

  1. krissstiina kirjoitti:

    Kuulostaa todella ankealta ja mietin, miksi olet sellaiseen suhteeseen jäänyt.

    • Ida kirjoitti:

      Hyvä kysymys. Jokaisessa suhteessa on monta kulmaa enkä ole koskaan lopettanut suhdetta hepposin perustein. Tässäkin tarinassa halusin katsoa kaikki kortit mutta onneksi en pidempään katsonut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.