Hae
Elämänmakuista matkaa

Vuosi sitten elokuussa

Nyt kun käsillä on tuore avoliitto ja takana lusikoiden laittaminen samaan laatikkoon, niin kurkataan miltä blogissa näytti vuosi sitten elokuussa? Vuosi sitten elokuussa perhe kokoonpano oli tuttu ja itse rakentama eli yhden vanhemman perhe, johon kuului minä ja kolme lastani sekä kissa. Nyt perhemuoto on suurentunut seitsemän henkiseksi perheeksi, jossa tallustaa kaksi mäyräkoiraa. Niin sitä voi vuodessa tapahtua isoja elämäntilanteen muutoksia ja tässä kun katson ulos ikkunasta, näen lehtien tippuvan puista. Vastahan meillä oli kesä ja helle, ja nyt jo syksyn ensi merkit rientää. Aika, se menee todella nopeasti ja ajan kuluessa mitä tahansa voi tapahtua. Pidemmittä höpinöittä, mitä tapahtui vuosi sitten elokuussa?

Vuosi sitten – luetuin postaus

Voi Iltalehti minkä teit.

”Suoraan sanottuna jännitin millaisista viesteistä Instagramin DM boksi täyttyisi ja jumatsuikka! Se täyttyi. Toinen toistaan ihanimmista viesteistä – kiitos. Luin jokaisen viestin ja vastasin jokaiseen, ajatuksella. Ajatuksella vastaaminen on tärkeää, sillä se, että kertoo tuntemattomalle omasta tilanteestaan ja laittaa viestiä, on äärimmäisen iso asia.”.

Vuosi sitten elokuussa annoin ensimmäisen haastatteluni ja olin, ja olen tästä todella ylpeä vieläkin. En marraskuussa 2020 uskonut, että ensimmäisen blogitekstin kirjoittaminen voisi viedä niin pitkälle, että saan ääneni aamukahvi pöydän äärelle. Aika siistiä mutta kiitollista.

vuosi sitten

toiseksi luetuin postaus oli

Mihin on hävinnyt lapsellinen lapsi?

”Vielä päiväkoti-ikäisten lasten äitinä, en nähnyt lastenvaate maailman julmuutta. Sitä kuinka naistenosastojen muoti tyyleineen siirtyy yhä suuremmissa mittapuissa viereiselle lastenvaate osastolle. Siinä missä vielä päiväkodissa lapsi näytti lapselta ja juoksi hiukset takussa, nykyään lapsi näyttää mini versiolta aikuisesta. Mihin on hävinnyt lapsellinen lapsi, joka näyttää lapselta? Kysyn itseltäni ja kysyn myös teiltä.”.

Tämä postaus on tällä hetkellä ajankohtaista perheessämme, jossa yritetään ottaa vaikutteita ympäristöstä mutta todellisuudessa haluttaisiin olla vielä pieniä. On surullista miten minun lapsuudessani lapsi oli lapsi vielä alakoulussa mutta nykyään yhä pienemmät kulkevat niukoissa vaatteissa, meikattuna ja tekokynsissä. Mihin on hävinnyt lapsellinen lapsi, sitä mietin tänään(kin).

kolmanneksi luetuin postaus

Viikkokatsaus – viikon ruokalista sis. alennuskoodin.

Elokuussa 2021 suunnittelin hyvin tarkasti perheemme viikon ruokalistan, jossa luki päivittäiset viisi ateriaa. Aterioiden perässä luki, että mitä ruokaa silloin tarjoillaan. Se oli tosi näppärää ja helpotti arkea paljon. Aika pitkään tätä jaksoin mutta huomasin loppukeväästä, kesän lähestyttyä, että tapa alkoi hiipumaan. Nyt menen ruuan suhteen fiiliksen mukaan mutta sanomattakin on selvää, että suunnittelu nipistää taloutta ja säästää ruokahävikkiä.

vuosi sitten

neljänneksi luetuin postaus

Yksinhuoltajan tuet.

”Elämäntilanteen heittäessä nurinkurin, sitä ei välttämättä ole resursseja miettiä, että mihin on oikeutettu ja millä saisi pidettyä talouden kasassa sekä mistä voisi saada arkeen apua. Mulla ainakin on joskus ollut sellainen vaihe missä olisi tarvinnut enemmän jeesiä taloudenhallinnan suhteen, neuvoja siitä millaiset ovat voisi olla mahdollisia. Niinpä mulle tuli mieleen kirjoittaa postaus siitä, että millaiset ovat yksinhuoltajan tuet niin taloudellisesti kuin käytännössä.”.

Elokuussa 2020 kirjoitin ensimmäisen talousaiheisen postauksen ja siitä se ajatus sitten lähti. Tykkään puhua rahasta ja siitä voisi mielestäni puhua enemmän.

vuosi sitten

viidenneksi luetuin postaus

”Suhteeni omaan vartalooni on viharakkautta. Nuorempana sairastin bulimiaa, joka aikuisiän kynnyksellä jäi taaksepäin eikä todellakaan pelkoa, että puhkeisi uudestaan. Mutta en ole koskaan tuntenut vartaloani täysin omakseni vaan omaan vartaloa kohtaan viha-rakkaussuhteen.”.

Sellaisia postauksia kirjoitin vuosi sitten ja jestas miten kiva oli jälleen palata ajassa taaksepäin, ja huomata millaisen matkan sitä vuodessa kulkee. Aikamoista.

Ida

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.