Hae
Elämänmakuista matkaa

uusperhe – vanhempien yhteinen aika arjessa

Tässä seitsemän henkisen uusperheen toisena aikuisena sitä väistämättä joutuu tinkimään jostain. Olkoon se jostain sitten playstatioinilla pelaamista taikka parin tunnin ajan koneella istumista, tekstien äärellä. Se voi olla ruuan syömisestä hotkimatta tai hiuksien pesemisestä yksin, ilman yhdenkään lapsen läsnäoloa samalla neliöllä. Uusperhe toi mukanaan lisää lapsia, koirat ja toisen aikuisen, ja välillä mietin, että mistä saan revittyä aikaa sille mitä oli joskus ennen eli parin tunnin bloggaamismaratoneille ja rauhallisille suihku hetkille. Sitä en tiedä. 

Sen kuitenkin tiedän, että uusperheenä meidän vanhempien yhteinen aika arjessa on tärkeää ja sitä otamme. Kumpikin järjestämme sitä meille ja pidämme huolen, että yhteinen aika ei ole katoavaista sorttia. Sanotaan, että suhteen vakiinnuttua se muuttaa muotoaan ja yhteiseen aikaan panostaminen voi vähentyä mutta tarvitseeko sen aina olla näin?

uusperhe

uusperhe – vanhempien yhteinen aika arjessa

Paska valuu alaspäin. Tämä tarkoittaa sitä, että me vanhemmat olemme perheen tukipilarit ja jos vanhemmat voivat huonosti, ovat väsyneitä tai tyytymättömiä suhteen tilaan, ja arjen pyöritykseen, niin mitä voi kuvitella koko perheelle käyvän? Minun arvoasteikolla yhtenä tärkeimpinä asioina on vanhempien yhteinen aika arjessa. Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä? Tässä muutama esimerkki meidän yhteisestä ajasta arjessa. 

Koirien ulkoilutus ilman isoja lapsia.  

Yhteiset päiväunet lasten elokuvahetkellä tai taaperon päiväunien aikaan. 

Lämpimän ruuan syöminen isojen lasten syötyä ja siirryttyä leikkimään. 

Illat, hiljainen koti ja kumppanin vieressä oleminen ovat arkemme tärkeimpiä hetkiä. Se fiilis kun saa lapset nukkumaan ja toinen on siinä odottamassa yhteisen illan viettoa, on ihana tunne. Joskus toinen saa hieronnan, usein keskustellaan niin tyhjänpäiväisiä kuin syvällisiä asioita. Saatamme syödä iltapalaa ja katsoa yhteistä ohjelmaa. Kuten toissailtana katsoimme uusimman Selviytyjät suomi jakson. 

Hetki ennen nukkumaanmenoa. Meillä on arjessa huomionosoituksia, hellyyttä, läheisyyttä ja kosketuksia pitkin päivää mutta iltaisin mentäessä nukkumaan, nämä kaikki korostuvat. On ihana pysähtyä juuri ennen nukkumaanmenoa siihen, toisen syleilyyn ja antaa asioiden mennä omalla painollaan.

uusperhe

yhteisen ajan järjestäminen

Yhteisen ajan järjestäminen ei vaadi sirkus huveja eikä viiden tähden illallista. Yhteinen aika pyytää läsnäoloa, keskustelu taitoa ja kosketuksia, hellyyttä, kuuntelutaitoa ja sitä, että myös hiljaa on hyvä olla. Nämä pohjautuvat omakohtaiseen kokemukseen kahden eron ja sittemmin uuden, nykyisen parisuhteen myötä. 

Joskus riittää, että on vaan siinä ja viikkaa pyykkejä yhdessä. Ei sen yhteisen ajan sen kummempaa pidä olla, ainakaan joka kerta. 

Ida

Lue myös:

kävin treffeillä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.