Hae
Elämänmakuista matkaa

235€ ruokatilaus

Vastaanotimme viime viikolla oven taakse kahdeksan laatikon kokoinen ruokatilaus, jossa oli seitsemän henkisen perheen ruuat ja vessapaperit. Mies on tottunut käymään päivittäin kaupassa ja minä niin kivijalka kaupassa kuin ruoan verkkokaupassa. Nyt kun talous on lähes tuplasti isompi, kummankin kohdalla, niin koemme parhaimmaksi keskittää ruokaostokset pääsääntöisesti ruoan verkkokauppaan. Olen ja väitän, että olemme kumpikin kaupassa käymisen suhteen sellaisia mieliteko ostajia, jotka eivät hae kaupasta vain maitoa vaan sieltä tarttuu mukaan sitä mitä mieli tekee. Tämä ei kuukausi tasolla kannata eikä se ole edullista ruokakauppa käyttäytymistä, että ostaisimme suurperheelle joka päivä ruokaa, fiiliksen mukaan. Arjen säästön vuoksi ja tulevaa perhelomaa silmällä pitäen vastaanotimme 235€ ruokatilauksen. Mitä se sisälsi?

mitä 235€ ruokatilaus sisälsi?

Vessapaperi säkin lisäksi ruokaa niin kissalle, koirille kuin ihmisille, että limupackin. Tehdessämme ruokatilausta tilasimme sitä mitä kaapista oli päässyt loppumaan ja fiiliksen mukaan erilaisia proteiinin lähteitä ruokiin. Meidän perheemme pöydässä näkyy ensi viikolla niin karjalanpaistia kuin, että kanarisottoa. Otimme myös reilummin perusaineita kuten kuiva-aineita ja maitoa, niitä joita ei viitsisi koko ajan roudata vaunuilla. Lisäksi lapsille on helpompi suunnitella, tehdä tai ohjeistamaan tekemään välipalaa kun ainekset ovat valmiina.

Maitotuotteita – maidot, jugurtit, juustot.

Kuiva-aineita – pastat, leivät, murot ja ketsupit.

Proteiinin lähteitä – naudan jauhelija, kana, pepperoni ja nakit sekä karjalanpaistia

Eläimet – ruokaa jokaiselle

Välipalat  – rahkat, muroja, välipalakeksejä

Taaperolle – naposteltavaa ja soseita

Pakasteita – mustikat, ranut ja jäätelöä

Limua ja vessapaperia

Siinä taisi pääpiirteittäin olla kaikki mitä ruokatilaus piti sisällään. Tilauksesta unohtui muutama tuote, joita olemme käyneet kaupassa hakemassa. Niitä ovat olleet mm. sipuli, leipä, energiajuomaa ja hammastahnaa. Näinä kertoina kaupasta on aina tarttunut jotain ylimääräistä mukaa ja tuntuu, että tällä viikolla kauppaan on mennyt kummallakin heittämällä 50€. Eikä varmaan edes riitä. Se on aika iso summa kun lähdetään siitä liikkeelle, että summa nousee helposti kaikista välipaloista ja naposteltavista mitä ostamme jos käymme esimerkiksi nälkäisinä kaupoissa. Matkalla bussipysäkille voi pupeltaa pasteijan, kiveinnäisvesipullon kanssa ja jälkiruuaksi on hyvä olla joku suklaapatukka. Aina.

budjetti kehiin

Puhuimme tänään siitä, että meidän pitää ottaa budjetti kehiin. Vaikka tilaamme suurimmat ruuat hygieniatarvikkeineen kotiinkuljetuksella, niin meidän on siitä huolimatta alettava budjetoimaan kuukausi ja viikkotasolla meidän kulutustamme niin ruokien suhteen kuin ulkonassyömisen suhteen. Budjetointi varmasti kannattaa ja sitä kautta toivon, että saamme vähennettyä mieliteko ostoksia ja tätä myötä pääsemme toteuttamaan matkahaaveen.

Toisen korvaan arviolta 700-800€ ruokakustannukset kuukaudessa voivat kuulostaa pieniltä seitsemän henkiselle perheelle, toiselle isolta. Minun ajatuksissani summa on melko iso ja meillä on paljon pihistettävän varaa, tinkimättä kuitenkaan aterioista tai siitä, että lapset saavat mieluista välipalaa. Vitsi miten ihana olisi jos pystyisi oppimaan taidon, jossa kaupasta haetaan vain se mitä tarvitaan. Oikeasti tarvitaan.

Se mielessä on hyvä laittaa lokakuussa numerot exceliin.

Ida

Lue myös:

Millaiset ovat kuukauden ruokakustannukset?

seuraa meitä:

Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.