Hae
Elämänmakuista matkaa

Pariskunta kysymyksiä ja vastauksia

Heitin Instagramiin kysymysboksin, jossa seuraajat saivat kysyä mitä haluavat koskien parisuhdettani. Saimme ihania kysymyksiä, joiden äärelle oli mukava yhdessä pysähtyä. Meillä on muutenkin iltaisin tapana käydä päivän fiilikset läpi ja vähän kuin sulkea päivä, päättää se ajatuksiin. Joten tämmöinen pariskunta Q&A oli tosi kiva! Erilaista ajanvietettä meidän tiistai-iltaan mutta nyt itse kysymyksiin ja vastauksiin, jotka annoimme ilman toisen katsomista vieressä.

pariskunta Q&A

Mikä on parasta miehessäsi ja mikä hänestä sinussa? 

N: Miehessäni parasta on kumppanina se miten läsnäolevasti hän on vierelläni. Tällä tarkoitan sitä, että hän on aidosti mukana niin keskusteluissamme, yhteisellä lounas hetkellä tai pussaillessamme. Jos katsomme sarjaa, niin minun ei tarvitse katsoa sitä kumppanin kanssa, jolla on puhelin kädessä vaan voin katsoa sitä kumppanin kanssa, joka esimerkiksi hieroo jalkojani. Yhteisissä hetkissä on vain me ja aito halu, kiinnostus ja tahto olla siinä vieressä. 

Parasta on se, että vierellä on mies, joka jakaa samat arvot ja samat hauskat naurun kohteet! Meillä on ihan mieletön keskusteluyhteys ja avoimuus tässä suhteessa, ja siitä saa olla kiitollinen. 

M: Ida on aidoin ihminen jonka kanssa olen elänyt ja tuntenut. Erittäin herkkä ja fiksu ihminen jonka kanssa on mahtava jakaa kaikki surut, ilot ja ajatukset ihan mistä tahansa. Pystyn olemaan Idan kanssa oma itseni ja nauttimaan täysillä elämästä ilman stressiä.  

Idan huumorintaju on loistava ja kyky keskustella arjesta ja kaikesta muustakin hyvin avoimesti aivan uskomaton. Ida arvostaa kaikkea mitä teen ja näyttää sen sanoin ja teoin. Se on ollut todella iso asia minulle. Arvostuksen saaminen. 

Lista voisi olla loputon, mutta loppulauseena voisi sanoa vain että rakastan häntä mahdottoman paljon.   

Mikä on pahinta miehessäsi ja mikä sinussa hänen mielestään? 

N: Se on kuulkaa sellainen juttu, että miehessäni ei ole mitään pahaa. 

M: Tätä asiaa miettiessäni en keksi mitään pahaa sanottavaa.  

mikä on ollut haastavinta uusperheenä?

N: Haastavinta uusperheessä on ollut omasta ajasta tinkiminen. Olen tottunut aamuisin juomaan kahvin muiden nukkuessa ja viime aikoina se ei ole onnistunut. Tämän opettelu on vaatinut paljon enkä suoraan sanottuna vieläkään ihan täysin sydämin nauti aamuista, joissa kaikki heräävät ripotellen samaan aikaa. Toinen juttu mikä on ollut haastavaa, on metelissä oleminen. Väistämättä lasten volyymitaso nousee mitä enemmän heitä on yhdessä tilassa, joten huomaan, että kaipaan hetkiä, joissa hiljaisuus ottaisi vallan. 

M: Oma aika ehdottomasti. Sitä on aiemmin ollut huomattavasti enemmän ja nyt on joutunut tinkimään siitä prosentuaalisesti varmaan puolesta. Se ei haittaa, mutta on ollut se haastavin juttu, kun ei voi keskittyä täysin omiin asioihin, jonkun lapsista jo halutessa jotakin.

mikä on toisessa vanhempana parasta?

N: Isänä ja “isäpuolena” hänessä on parasta se, että hänelle kaikki lapset ovat samalla viivalla eikä lapsia eritellä kotona kategoriaan sun ja mun. Hän suihkuttaa niin omansa kuin vaihtaa taaperon vaipat, oma-aloitteisesti. Se on hänessä vanhempana ja puolisona hyvää, ettei tarvitse aina pyytää vaan hänellä on mahtava tilannetaju, arjen pyörittämisen hallinta. Isänä ja “isäpuolena” ihailen mieheni tietynlaista rentoutta asioissa, joissa minä olen ollut äärimmäisen joustamaton. Esimerkkinä lasten ruutuaika, niin mieheni kautta olen oppinut joustamaan tilannekohtaisesti ruutuajasta. 

Hän jaksaa innostua joka kerta niin ulkoilusta kuin pizzeriaa menosta, oikeastaan mistä tahansa mitä ehdotan, että tekisimme perheenä ja se on mukavaa. 

M: Mielestäni parasta Idassa on se, että hän on mahtava äiti. Ajattelee aina lasten parasta ja on tietyissä asioissa todella tiukka ja määrätietoinen. Itse olen löysempi lähes kaikessa, mutta tasapainotamme toisiamme hienosti.  

Ida osaa ajatella pidemmälle kaikessa lapsiimme  ja meidän perheeseen liittyvissä asioissa, kun itse elän hetkessä. Pidän Idan tapaa parempana ja olen oppinut todella paljon häneltä.  

On ollut myös hieno huomata, kuinka hienosti Ida on ottanut minun lapseni perheeseen mukaan eikä arvota omia lapsiaan yhtään paremmaksi kuin minun. 

pariskunta q&A

Miltä yhdessä asuminen on tuntunut? 

N: Hyvältä, onnelliselta ja parhaalta vaihtoehdolta koskaan. Kertakaan en ole katunut “nopeaa” tahtia laittaa lusikat samaan laatikkoon. Olen herännyt mieheni vierestä jo 23 päivää ja jokaisena aamuna olen kiitollinen siitä, että hän on vieressäni.  

M: Todella hyvältä. Tiedän, että olen löytänyt jotain spesiaalia ja jo ensimmäisestä muuttopäivästä lähtien kotimme on tuntunut oikeasti kodilta. On hienoa, että saan jakaa arkeni erityisen ihmisen ja koko paketin kanssa.  

onko teillä samanlainen kasvatustyyli?

N: Minä olen tiukka ja siiman käsissäni pitävä ja mieheni rento, ja huoleton mutta nämä yhdistämällä meidän kasvatustyylimme on samankaltainen. Keskustelemme paljon tavasta hoitaa erilaisia tilanteita ja löydämme aina yhteisen tien miten päästä haluttuun päämäärään. Kumpikin löytää toisten tavoista hyviä pointteja ja perusteluita miksi toimitaan tietyllä tavalla.  

M: Arvot ovat samat, mutta minä olen se löysempi osapuoli tässä suhteessa. Nimenomaan lasten kasvatuksessa. Molempien tavoissa on hyvät puolensa joista pystymme ammentamaan sen parhaimman tavan kasvattaa tätä uusperhettä yhdessä.  

onko teillä samanlainen rajojen tiukkuus?

N: Ei ole mutta olemme saaneet aika hyvin kasvatus tapamme samalle linjalle. Mieheni on vanhempana löysempi ja minä todella tiukka. Hän on löytänyt napakan otteen tietyissä asioissa ja minä puolestani löysemmän otteen tietyissä asioissa. 

M: Ei lähtökohtaisesti. Kuten aiemmin jo mainittu, olen minä se löysempi, vähän huoleton vanhempi. En stressaa turhista vaikka kenties monissa asioissa pitäisikin. En ole pitänyt kummempia rajoja lapsillani aiemmin yksin ollessani esimerkiksi ruutuajan kanssa.  

Milloin iskit silmäsi Idaan ekan kerran? 

M: Kun lapseni kävivät päiväkodissa jossa Ida oli töissä. Ida toimi poikani ryhmässä lastenhoitajana ja jo silloin kiinnitin huomiota tähän upeaan pakettiin. Silloin ei vielä ollut otollinen aika tehdä mitään peliliikkeitä, mutta onneksi aika kypsyi oikeaan tänä kesänä.  

kauan olette tunteneet?

N+M: Ollaan tiedetty toisemme jo vuodesta 2019 saakka mutta varsinaisesti tunnettu heinäkuusta 2022 asti.

Miltä kaikki nyt tuntuu? 

M: Rehellisesti sanottuna helvetin hyvältä. Olen onnellisempi kuin koskaan ja elän juuri sellaisessa parisuhteessa ja perheessä jossa haluan olla mukana lopun elämääni. 

N: Kaikki tuntuu juuri nyt täydellisen upealta. Olen rakastunut niin isosti ja meidän kokonaisuus on mahtava. En toivoisi olevani missään muualla kuin tässä missä nyt olen, mieheni ja viiden lapsen vierellä, mäyräkoirien haukkuen jaloissa.

Vitsi miten ihana tätä postausta oli tehdä ja mikä parasta, mies lähti tähän mukaan! Rakastan.❤️

Ida

 

Lue myös:

Ensisuudelma