Hae
Elämänmakuista matkaa

Seitsemän henkisen perheen päivälliset

Minulta on toivottu, että kertoisin mitä perheemme syö esimerkiksi viikon aikana ja ajattelin tässä postauksessa keskittyä siihen mitä seitsemän henkisen perheen päivällispöytään päätyy. Otin tähän postaukseen edellisviikon päivälliset alkaen maanantaista.

perheen päivälliset edellisellä viikolla

Maanantai 

Maanantaina päivälliseksi tuli miehen valmistama nopea mutta herkullinen Italianpata, minkä kanssa lisukkeiksi tuli kurkkutikkuja sekä punajuurisalaattia. Jano juomaksi kaikki joivat vettä ja koko iso kattilallinen pataa hupeni! Lisukkeina meillä oli hapiksia eli hapankorppuja. 

Mitä söimme tiistaina?

Tiistaina mies teki päivälliseksi jauhelihakastiketta pastalla. Nämä hän sekoitti keskenään kattilassa ja päälle hieman juustoraastetta, niin ai että! Helppo ja nopea, herkullinen ja kaikille maistuva ruoka oli valmis. Lisukkeina oli kurkkutikkuja, punajuurisalaattia ja hapiksia. Janojuomaksi jälleen vettä. Edellispäivän päivällinen syötiin kaikki yhdessä mutta tämän päivän päivällinen kahdessa osassa koska olin kampaajalla. Osa siis söi sillä aikaa ja minä muutaman kanssa kotiin tultuani. 

Keskiviikko 

Tämän päivän päivällisen käsiala oli minun ja sehän tarkoitti sitä, että avasin Pirkan pakastepyttipannu pussin, ja heitin sen pannulle. Muutama kananmuna sekaan ja ruoka oli alle vartissa valmiina lautasille. Tästä ruuasta piti kaikki muut paitsi taapero. Hän söisi ennemmin esimerkiksi täytettyjä paprikoita kuin valmis spydäriä. Pyttipannun kanssa oli raejuustoa ja janojuomaksi vettä. Yllätyksenä kolme neljästä halusi maitoa veden jälkeen! Mukavaa vaihtelua. Me aikuiset emme syöneet päivällistä koska söimme yhdessä lounaan niin myöhään, ettei ollut vielä päivällisellä nälkä. Harvoin näin on mutta jos tämmöinen hetki tulee, että emme söisi päivällistä, olemme kuitenkin lasten kanssa pöydän äärellä. 

torstaina maistui?

Torstain päivällinen valmistui poikani tekemänä. Hän teki meille perunamuusia ja kalapuikkoja, sekä porkkanaraastetta. Nopea, helppo ja jälleen maittava ruoka, kuten meidän kaikki ruuat ovat tällä viikolla olleet. Mielestäni on kiva ottaa lapsi mukaan ruuan valmistukseen. Siinä saa samalla mukavasti yhteistä aikaa ja pääsee lapsikin saamaan onnistumisen fiilistä kun koko perhe syö ruokaa yhdessä. 

Perjantai 

Perjantaina söimme nuudelia kanalla ja sieni-sipuli-tomaatti lisukkeita. Tajuttoman hyvää ja nopeaa ruokaa! Nam. Mies taas osasi yllättää herkullisella ruualla mikä maistui koko perheelle.

perheen päivälliset viikonloppuna

Tykkään, että viikonloppuisin voi syödä erilailla ja ehkä hieman herkummin. Tosin joskus piristämme arkea ja teemme silloin jotain spessua mutta emme edellisviikolla. Sillä viikolla spessut ruokailut osuivat viikonloppuun, jolloin söimme ulkotapahtumassa makkarat ja vohvelit lauantain lounaaksi. Päivälliseksi puolestaan edellispäivien jämiä mitä oli viikolta kertynyt. Jääkaappia on nimittäin hyvä tyhjentää joskus enkä tykkää siitä, että ruokaa heitetään roskiin.

Mitä teidän päivällispöydässä on tänään tarjolla?

Ida

Lue myös:

235€ ruokatilaus