Hae
Elämänmakuista matkaa

sähköt katkaistiin

Tänään, tavallisena torstaina istahdin keittiönpöydän äärelle ja yhtäkkiä asunto meni pimeäksi. Säikähdettiin mieheni kanssa asiaa ja myöhästyin sähköjen pimennyttyä terapiaistunnoltani. Samaan aikaan toimittaja laittaa viestiä ja yritän hoitaa monta asiaa yhtä aikaa. Pääsin vartin myöhässä terapiaistunnolle ja sain siirrettyä päivän haastattelun huomiselle. Pimeässä asunnossa istuessani pohdin syitä miksi sähköt katkaistiin.

Myrskyn johdosta – katsoin ulos ja sanoin terapeutille, että aika herkästi meillä Suomessa menee sähköt kun pienesti tuulee. 

Alueella tehdään sähkö töitä – kuka siellä tohelsi niin, että asunto pimeni, pohdin. 

Kaiken tämän ajatustyön aikana laitoin alueemme ryhmään viestiä ja kysyin, että kuinka monella pimeni asunnossa. Odotin suurta vastausjoukkoa vaan huomatakseni, että edes naapurissa ei ollut pimentynyt. Kummallista.

sähköt katkaistiin

sähköt katkaistiin

Tuntia myöhemmin kirjaudun laskutusyhtiöön, josta huomaan järkytyksekseni summan 

428,30€ – avoimena.

Voi vittu. Ihan totta.

Ei saatanan saatana.

Vittu mulla ole sähkölaskuja maksamatta.

Ei helvetti. 

Noiden ajatuksien jälkeen alkoi asian selvittäminen ja muutaman kyyneleen tirauttaminen. Selvisi, että olen saanut sähkölaskuista muistutuksia sähköpostiini mutta yhtäkään en ole avannut koska ne ovat menneet roskaposti kansioon. Sieltä en ole niitä koskaan katsonut enkä ole osannut niitä kaivata. Samaisessa puhelussa ääneni nousi kun minulle kerrottiin, että minulle on annettu viestillä varoitus sähköjen katkaisusta mutta samaisena päivänä olen ollut Tallinnassa. En ole saanut yhtään varoitus viestiä puhelimeen.  

Sillä ei ollut mitään väliä olenko saanut viestiä eikä sillä, että en ole saanut kirjepostia kotiini saakka varoituksesta. Maksu tulisi siitä huolimatta maksaa ja vasta maksun jälkeen sähköt voitaisiin kytkeä päälle. Myönsin puhelussa mokani, että en tosissaan ollut käynyt meileistä sähkölaskuja läpi. Ehkä jopa hieman hölmönä, en osannut yhtään laskua edes kaivata. Olen laskenut sähkölaskun kuukausittaisiin menoihin mutta en ollut muistanut maksaa sitä kolmeen kuukauteen. 

Onko sinulle koskaan käynyt näin?

sähköt katkaistiin

kallis erehdys

Se, että olen ollut huolimaton ja se, että laskujen lähettäjä ei ole tavoittanut minua, tuli kalliiksi. Tämä maksoi 428,30€. Kallis aloitus lapsivapaaseen viikonloppuun, joka koittaa huomenna. Tässä kohdin olin kiitollinen säästötilistä ja sen tuomasta pienestä turvasta. Ilman sitä olisin ollut pulassa ja epätoivoinen. Säästöissä olevien rahojen vuoksi pystyin maksamaan laskun heti ja huomasin miten vitutus muuttui nauruksi ja saimme tästä miehen kanssa hyvät jutut aikaan. 

Vahinkoja sattuu. Niistä opitaan ja kun Instagramin dm boksi täyttyi kysymyksistä sähkökatkon laajuudesta, voin sanoa vain 

Katko koski 97m aluetta.

 

Ida

 

Lue myös:

Lapset mukaan säästämiseen