Hae
Elämänmakuista matkaa

Q&A – osa 2

Tämä postaus jatkuu eilisestä postauksesta eli Instagramin seuraajien kysymyksiin vastaamisilla. Postauksesta olisi tullut eilen liian pitkä, joten siitä syystä jaoin tämän kahteen osaan, jotta teksti olisi mielyttävämpi lukea. Tämän päivän kysymyksien aiheena on talous, kotiäitiys, sekalaisia juttuja ja kauniit sanat.

Q&A – talous

“Miten vaikuttaa tukien määrään se, että asuu toisen ihmisen kanssa, joka käy töissä?”.  

Talous kiinnostaa aina ja olemme ihan lähiaikoina laskeneet kuukausittaista raha virtaa. Kirjanneet ylös tulot menoineen, kummankin taholla, myös tuet. Kysymys pistää pohtimaan omaa taloutta ja sitä toki pohdimme ennen yhteen muuttoa, että miten lusikoiden meneminen samaan laatikkoon vaikuttaisi talouteemme. Positiivisesti vai negatiivisesti? 

Yhteen muutto on vaikuttanut talouteemme positiivisesti. Se, että asutaan yhdessä ei ole automaatio sille, että tuet katkeavat. Olen yhä oikeutettu elatustukeen, kotihoidontukeen, ansiosidonnaiseen, asumistukeen ja lapsilisään. Mutta menetin esimerkiksi yhteen muuton myötä lapsilisän yksinhuoltaja korotuksen mikä on mielestäni epäoikeudenmukaista. 

Eihän vanhemmuuden muotoni ole muuttanut muotoaan vaikka asumme yhdessä. Olen yhä yksinhuoltaja, myös paperillani eikä tässä olla mihinkään adoptiotoimistoon menossa. Se, että uusperhe muuttaa saman katon alle, ei meinaa sitä, että toisesta tulisi toisen lapsille elatusvelvollinen vaikka näin valitettavasti tukien osalla on.  

Kuitenkin, muutto on vaikuttanut tukien suuruuteen mutta ei merkittävästi sillä meidän parisuhteessa talous on tasavertainen ja rahat yhteisiä. Kaikilla ei kuitenkaan näin ole ja siinä vaiheessa herää pohdintaan, että miksi kahden ihmisen asuessa yhdessä, yhteiskunnassa Kela luokittelee kumppanit elatusvelvollisiksi toisten lapsia kohtaan?

Kokonaisuudessaan sanoisin meidän talouden olevan hyvä. Meillä on iso ja mukava koti, jota pystymme ylläpitämään ja aina ruokaa kaapissa eikä tili koskaan miinuksella. Pystymme mahdollistamaan lapsille kaiken tarpeellisen ja jotain spessua myös! Kaupassa ei tarvitse laskea senttejä ja voimme käydä ulkona lounalla mutta samalla säästää rahaa pahan päivän varalle. Olen taloudelliseen tilanteeseen tyytyväinen.

Sekalaisia kysymyksiä

“Jos saisit yhden toivomuksen, mikä se olisi?”. 

Jos nyt saisin toivoa maailmassa mitä tahansa ja se toivomus ei jatkuisi lopun elämän vaan olisi sellainen lampunhenki tyylinen toivomus, joka umpeutuu X ajan kuluessa. Tällöin toiveeni olisi se, että voisin juuri nyt pakata lapset ja miehen sekä ex-mieheni koneeseen, ja suunnata koko viikoksi pois täältä. Viikko lämpimän rantaloman äärellä tekisi tällä hetkellä hyvää ja ottaisin koko jengin mukaan. Jokainen laittaisi viikoksi puhelimet kiinni ja olisimme vaan koko jengi yhdessä, lämmöstä nauttimassa.

“Missä tapasit miehesi?”. 

Ensimmäisen kerran tapasin hänet päiväkodissa, minne hän toi vuonna 2019 lapsensa hoitoon. Seuraavan kerran tapasin hänet Tinderissä noin vuosi sitten ja tällöin katosin sieltä heti kun hän aloitti keskustelun. Kolmannen kerran tapasin hänet Tinderissä heinäkuun alussa, ja siitä pari päivää myöhemmin näimme kasvotusten. Loppu onkin selvää. 😉 Voit lukea meidän tarinaa seuraavista postauksista:

Kävin treffeillä ensimmäistä kertaa 1,5 vuoteen

Ensisuudelma

Q&A  – kauniit sanat

Loppusilauksena muutamat kauniit sanat, mitä sain kyssäriboksiin! 

“Ei kysyttävää mutta oot ihanan avoin.”. 

“Pakko kehua, että olet mielettömän kannustava ihminen!”. 

Kaksi hyvin merkityksellistä ja sydäntä lämmittävää lausetta, kiitos. Kaiken tämän viikon keskellä kun on tuntunut siltä, että somessa muuta tee kuin valita, tuntuu hiton hyvältä saada kehuja. Arvostan niitä todella paljon ja ehkä sitä tekee jotain oikein täällä. Vaikka tällä viikolla olen tätäkin pohtinut, että onko minulla enää mitään annettavaa? Saako kukaan mitään teksteistäni? Mutta tätä itsensä kehittäminen on. Ei voi kehittyä eikä parantaa mitään jos ei joskus hieman pysähdy miettimään mitä tekee, eikö niin?

Ihanaa lauantaita,

Ida

 

Lue myös:

Q&A- osa 1