Hae
Elämänmakuista matkaa

Jos voittaisin lotossa?

Mietittekö koskaan mitä tekisitte, jos voittaisitte lotossa? Minä mietin! Välillä on hauska pohtia, että mitä tekisin jos voittaisin lotossa. Tällä viikolla lotossa arvotaan pääpottina 6,5 miljoonaa euroa mikä on sellainen voittosumma, jonka sijoitusta en tietenkään kokonaan ole etukäteen suunnitellut. Olen vain haaveillut, että jos joskus voittaisin lotossa, niin mitä tekisin. En myöskään ole pohtinut mitään järkeviä sijoitus kohteita enkä lahjaverotuksia. Täysin, vain ja ainoastaan hassun hauskasti leikitellyt. Tässä leikittelyssä ei varmasti kaikki lapselliset unelmat lottovoiton ripottelusta pitkin lähipiiriä, oikeassa elämässä edes toteutuisi mutta eipä sitä tarvitse aina ajatella asioita vakavasti.

Jos voittaisin lotossa?

Ihan ensimmäisenä fiilistelisin asiaa itsekseni mutta melko pian jakaisin tiedon muutamalle läheiselleni sillä lottovoitosta ei pääsisi nauttimaan vain minä. Siitä pääsisi nauttimaan niin läheiseni kuin lapseni, että sukulaiset. Lottovoitto olisi hienoa jakaa muiden kanssa! 

Jos voittaisin lotossa, niin ostaisin asunnon jokaiselle ystävälleni sekä meidän suurelle perheelle, että lähimmille sukulaisille kenellä ei mahdollisesti olisi vielä omistusasuntoa. Mikäli lähipiiristä löytyisi joku kenellä olisi omistusasunto, niin maksaisin sen lainan pois ja he saisivat omistaa asunnon ihan omissa nimissään. Asunnon ostojen jälkeen maksaisin niin omat kuin lähipiirin mahdolliset velat pois ja antaisin jokaiselle pienen puskurirahaston pahanpäivän varalle. Toki laittaisin itselleni rahaa säästöön ja lapsille myös sellaisen summan, että jokainen saisi asunnon aikuisena tai auton.  

Säästöjen ja järkevien ostojen jälkeen nauttisin rahasta maltillisesti mutta ystäviä ja lähipiiriä hemmotellen. Jokainen saisi itselleen unelmien loman lämpimässä, omien perheiden kanssa nauttien. Sitten tekisin erikseen yhden reissun vain ystävieni kanssa, ilman mahdollisia puolisoita ja lapsia, jossa kaikki hemmottelut olisi käytössä!

Potti jaettavaksi

Asuntojen, reissujen ja säästöjen jälkeen tilillä saattaisi kököttää vielä sievoinen summa rahaa, joka toisi turvaa ja mahdollistaisi kotona olemisen lapsia varten. Jos voittaisin lotossa niin täydentäisin kaappini samankaltaisilla vaatteilla missä olen ennenkin kulkenut enkä näkisi itseäni pröystäilevän materialistisilla nautinnoilla. Tosin, ostaisin todella paljon huulikiiltoja ja täyttäisin apteekkikaappia enemmän koska sieltä tuntuu aina uupovan jotain. Ehkä panostaisin arjen helppouteen erilaisilla siivouspalveluilla ja lastenhoito palveluilla mutta en edes viikoittain. Samalla näkisin, että lottopotin voittaminen ei muuttaisi kulutustottumustani tai muuttaisi suunnitelmia siitä, missä asuisimme tai millaisia harrastuksia lapset harrastaisi. 

Pieni tuloisena ja tukien varassa olevana tiedän, että raha on katoavainen juttu. Mitä enemmän sitä on, niin sitä sokeampi sille on. Näin olen itse itsestäni havainnut. Siispä huomaan olevani tarkka siitä, ostanko kirpputorilta vaatteita eikä siihen vaikuta tilin saldo vaan kulutustottumus ja omat arvot.  

Tietenkään en voi vannoa, että toimisin tämän postauksen mukaisesti jos voittaisin lotossa. Se voi olla, että istuisin kirstun päällä, timantit kaulassa. Mistäs sen tietää mutta jokaisessa lotto voiton leikittelyssä mukana ovat läheiset ja lähimmät keiden kanssa potin haluaisin jakaa. Edes jotenkin. 

LEIKITELLÄÄN, mitä sä tekisit, jos voittaisit lotossa? 

Ida

 

Lue myös:

Velkahelvetistä kohti ”lottovoittoa”.

Lapset mukaan säästämiseen

Seuraa meitä:

Instassa