Hae
Elämänmakuista matkaa

10 asiaa, joista tulen iloiseksi

Tässä poissuljen ihmiset eli keskityn vain asioihin ja siihen, mikä asia ja millaiset jutut tekevät minut iloiseksi arjessa. Idea postaukseen lähti pyykkiä ripustaessa, josta päästää suoraan aiheeseen. Minut tekee arjessa iloiseksi vastapestyjen pyykkien tuoksu, joka tuoksuu yläkerran aulassa, pyykkien ollessa narulla. Se tuoksu on puhdas, raikas ja ihana. Ehkä yksi parhaimmista huonetuoksuista on vastapestyn pyykin huumaava tuoksu. Mistä muusta asiasta tulen iloiseksi?

mistä tulen iloiseksi?

Unen tuhinasta – iltaisin yksi parhaimpia asioita on unen tuhina, joka kuuluu yläkerrassa. Unen tuhinan ääniä on monenlaisia ja jokainen niistä on yhtä rauhoittava, turvallinen ja miellyttävän kuuloinen. 

Juuri laitetuista ripsistä – ne ovat niin kauniit ja upeat. Juuri laitetuissa ripsissä on hyvä ja kaunis olo. Viihdyn ripsienpidennyksissä todella paljon.

Hiilihapotetusta juomasta – Mieluiten limu mutta myös kivennäisvesi on maukasta! Huomaan, että jos kaapissa ei ole hiilihapotettua juomaa, niin alkaa ärsyttämään koska en pidä tavallisesta vedestä. Juon sitä joo mutta en heti ensimmäisenä ota vesilasillista vaan kivennäisvettä tai limutölkin, kerran päivässä.

tulen iloiseksi

Kolmesta vuodenajasta – kesän lämpö, pakkasen narskunta ja syksyn värit. Kaikki nämä ovat kauneudessaan ihania. Kesässä, syksyssä ja talvessa on kaikkinensa jotain upeaa. Pidän kolmesta vuodenajasta yhtä paljon ja saan iloa niistä yhtä paljon.  

Muumi mukeista – tulen iloiseksi muumi aiheisista mukeista mutta en ihan kaikista vaan niistä, jotka muodostavat ajatuksissani tarinan. Ihan mielettömän pohdiskelevaa miettiä muumimukia ostaessa, että millainen tarina sen ympärille rakentuu. 

Puhtaudesta – on se sitten vastapestyjen pyykkien tuoksu tai vastapestyt hiukset, pesty kylpyhuone tai puhtaat ikkunat, niin puhtaus jokaisessa muodossa tekee minut iloiseksi.

saan hyvän mielen

Hiljaisuudesta – pidän hiljaisuudesta, sen tuomasta rauhasta ja ajatuksien kuulemisesta. Parasta on istua hiljaisuudessa aamuisin, aamukahvin kanssa. Se on ehkä parhain hiljaisin hetki mitä päivässä voi olla. Sen ansiosta päivä alkaa hyvin. 

Epämiellyttävän tunteen ratkomisesta – elämä on täynnä tunteiden kirjoja ja epämiellyttävän, negatiiviseksi kutsutun tunteen ratkominen tekee minut iloiseksi. Se kun löydän syyn tunteelle ja saan avattua sen auki, huomaten hyviä fiiliksiä asian järjestymisestä. 

Musiikista – se tunne, kun istun bussinpenkillä musiikkia kuunnellessa, on tunteena mahtava! Tätä pääsen todella harvoin kokemaan ja siitä syystä se tekee hetkestä ainutlaatuisen arvokkaan. 

Bonuksena kerron, että tulin todella hyvälle tuulelle eilen kun putkimies kävi korjaamassa meidän tukossa olevan pöntön. Siinä oppi jälleen arvostamaan perus arjen asiaa erilaisella asenteella. Oli nimittäin tuskallista kun seitsemän henkisessä perheessä toimi vain alakerran pönttö!  

Lopuksi kysyn sinulta,

mistä tulet iloiseksi?

Ida 

 

Lue myös:

Kumman kaa – haaste