Hae
Elämänmakuista matkaa

Isänpäivä oli ihana

Eilen vietettiin isänpäivää ja meidän perheessämme isänpäivän vietto oli hyvin erilainen. Koululaiset viettävät isänpäivää lähipäivinä isänsä kanssa ja taaperolla oli jo toinen isänpäivä putkeen ilman biologian kohtaamista. Itsekään en biologialleni kahvia keittänyt enkä papan kanssa pöydän äärellä istunut. Meidän isänpäivä saattaa kuulostaa äkkiseltään kamalalta mutta se oli aivan jotain muuta. Meidän isänpäivä ei muodostunut stereotyyppisistä asioista mutta meidän isänpäivä oli siitä huolimatta parempi kuin vuosiin. Isänpäivän ajatukset pitävät sisällään kiitollisuuden.

isänpäivä oli ihana

Vuosi sitten isänpäivänä itkin paljon. Itkin ennen ja itkin jälkeen päivän mutta tänä isänpäivänä en itkenyt samanlailla kuin vuosi sitten. Eilen vietin isänpäivää kiitollisuus mielessä. En surrut sitä mitä ei ole. Enkä toivonut asioiden olevan toisin. Tänä vuonna isänpäivä oli oikeasti kiva. Isänpäivä oli aidosti merkityksellinen ja sydämellinen. Kiitos puolisoni. 

Ei ole helppoa astua pestiin, joissa vastassa on isätön lapsi. Näin karusti sanottuna. On erilaista ottaa vastaan lapsi, kenestä tulee olla vastuussa enemmän tai vähemmän viikon jokaisena päivänä, vuoden jokaisena hetkenä. Samalla on oltava vastuussa omista lapsistaan viikon jokaisena päivänä, vuoden jokaisena hetkenä. Voisi ajatella, että mieheni on arjen sankari. 

Sitä hän on. Vietimme eilen isänpäivää juhlien avopuolisoani. Halusin tehdä hänelle hyvän isänpäivän yhdessä lasten kanssa koska hän jos joku sen ansaitsee. On vaativaa ja erilaista olla yksinhuoltaja kahdelle, bonus aikuinen kahdelle kenellä on kaksi biologista vanhempaa ja tämän lisäksi pitää olla bonusaikuinen yhdelle kenellä on vain äiti. Siinä on vanhemmuuden monenlaista kirjoa. 

Kaikesta siitä mitä mieheni tekee kotona isänä, miehen mallina, kumppanina ja tasavertaisena vanhempana, olemme koko perhe kiitollisia.

isänpäivä, yhdessäoloa ja lahjoja

Kiitoksena kaikesta siitä mitä mieheni täältä kotona tekee, tein tyttöjen kanssa hänelle aamupalaa. Aamupala oli runsas ja tyttöjen käsin tehty. He kattoivat hienosti pöydän. Paistelivat pekonia ja asettelivat tarjottavia pöydälle. Oli ihana nähdä heidän kummankin into aamupalan teon suhteen. Oli ihana myös kutsua mies aamupalalle, jonka on tytöt tehneet suurella välittämisellä. 

Ennen sitä mieheni sai neljä isänpäivä korttia, pari pehmeää pakettia ja suklaata sekä yhden lahjakortin. Jokainen lapsista pääsi vaikuttamaan päivän yllätyksiin ja osallistumaan päivän suunnitteluun. He saivat vaikuttaa myös päivälliseen, joten tilasimme pizzat koko jengille! Sen jälkeen kun olimme ensiksi ulkoilleet metsässä ja vieneet kahvista tahraiseksi menneen peiton pyykkituvalle. Hups! 

Päivä, jossa mies sai askarrella päiväkotilaisen kanssa yhteisen ovikyltin, huipentui koko perheen yhteiseen leikkiin. Leikimme piilosta, jossa niin aikuiset kuin lapset kipittivät kaksikerroksista asuntoa ympäri, etsien paikkoja, minne mennä piiloon. Pitää ihan näin jälkikäteen vielä sanoa, että meillä oli super kiva leikki yhdessä ja tänään mieheni kanssa puhuimme kuinka noita hetkiä tulisi ottaa arjessa useammin. 

Lasten ilon näkeminen ei vaadi paljoa – läsnäoloa ja yhdessä olemista. Juuri niitä joissa mieheni on hyvä vaikka hän ei aina sitä itse huomaa.  

Isänpäivä oli ihana. Mieheni on hyvä, rakastava ja hauska iskä, paras miehen malli ja lämmin bonusaikuinen. 

Ida 

Lue myös:

Isänpäivän mokkapalat