Hae
Elämänmakuista matkaa

Pienen budjetin päivälliset

Lähdimme tällä viikolla testaamaan miten halvalla pystymme valmistamaan monipuolista, maukasta ja riittoisaa ruokaa seitsemän hengen suurperheelle. Heti ensimmäisenä päivänä eli maanantaina emme suunnanneet kauppaan ostoksille vaan mieheni avasi pakastimen, ja alkoi latomaan ruokaa pöydälle. Näin syntyi `kaikille jotain` ruoka, joka piti sisällään vajaan pyttipannun, ranskalaisia, kalapuikkoja, pizzaa ja nugetteja. Ripaus jokaista ruokalajia ja jääkaapista lisukkeiksi porkkanaa, paprikaa ja tomaattia – vajaita pakkauksia nämäkin! Tällä aterialla alkoi meidän pienen budjetin päivälliset – haaste.

Pienen budjetin tiistai

Tiistaina söimme mieheni valmistamaa ruokaa ja lautaselta löytyi alle kymmenen euron yhteishintaan seuraavanlainen setti: 

Kana-pesto pyöryköitä 

Bearnaiskastiketta 

Ranuja ja makaronia 

Parsakaalia 

Maitoa ja vettä juomaksi 

Näkkäriä myös! 

Tämä ateria maksoi himpun alle kymmenen euroa. Pisteitä aterialle antaisin 3/5 – maistuvaa ja helppoa. Pestoa olisi saanut olla enemmän mutta 600g kanajauhelihasta tehdyt pyörykät maistuivat koko perheelle eikä seuraavalle päivälle jäänyt yhtään pyörykkää. Suosittelen! 

Jos haluat tehdä tämän itse, niin nappaa resepti Pirkan sivuilta! 

pienen budjetin keskiviikko

Keskiviikkona puolestaan söimme mieheni valmistamaan chilipastaa, josta heti ensikättelyssä sanon, että ei ehkä se lapsiystävällisin valinta. Luulin reseptiä etsiessäni, että tämä olisi koko perheelle maistuvaa mutta eipä ollut. Tällä viikolla minä olen etsinyt reseptejä ja mies toteuttanut ruuat. Käy minulle. 😉  

Chilipastalle annan arvosanaksi 2/5. Ihan jees ruoka, joka olisi tarvinnut jotain tasapainottamaan tulisuutta. Lapsista yhdelle upposi ruoka ja miehelle myös, paremmin kuin minulle. Tälle aterialle tuli noin kahdeksan euroa hintaa ja siitä söi koko perhe, ja siitä riitti vielä seuraavan päivän lounaalle.

Mitä söimme torstaina?

Tänään ruuaksi on ollut valmista hernekeittoa, jota söi koko perhe ihan jees asenteella. Lapsista kolme viidestä tykkää hernekeitosta mutta kyllä kaksi muuta söi sen nälkäänsä. Ei ehkä sellainen ateria mikä olisi toiveruokana mutta halpaa tämä on! Alle viisi euroa koko aterian hinnaksi ja kauraleipää kylkeen. Tavallisesti teen jälkiruuaksi pannukakkua silloin, jos on hernaria tarjolla mutta tänään en tehnyt. Sen sijaan lapset saivat omat sipsikulhot jälkiruuaksi.

Viikon kokonaisbudjetiksi päivällisten suhteen tuli noin 22€ ja sen jos jakaa seitsemälle, niin yhden ihmisen viikon ruoka menot olivat 3,15€. Mielestäni pääsimme todella halvalla viikko budjetilla. Tämä vaati vain sen, että suunnittelimme ja pysyimme suunnitelmassa. Melkein tekisi mieli kokeilla samaa suunnitelmallisuutta ensi viikolla. Tällä tavalla saa hyvin arjen taloutta hallintaan.❤️

MITÄ SINÄ SÖIT TÄNÄÄN?

Ida

Lue myös:

Talous avoliiton myötä.

Työnjako arjessa – toivepostaus