Hae
Elämänmakuista matkaa

Taaperon joululahja Torista

Joululahja Torista voi herättää ajatuksia puolesta ja vastaan, ja nyt kerron mitä mieltä minä olen tästä otsikon mukaisesta ajatuksesta. Joululahjan ostaminen Torista oli heti ensimmäisenä mielessä kun aloin miettimään millaisia lahjoja ostaisin taaperolle, joka on kuitenkin vasta 1v 7kk iässä. Hän ei ymmärrä lahjojen perään eikä hän hoksaa sitä mistä lahja tulee – uutena vai käytettynä. Taaperon pienen iän aikana olen ostanut tai saanut 90% hänen lahjoistaan käytettynä.

Siinä missä esikoiselle ostin aikoinaan kaikki lahjat, tarvikkeet ja vaatteet uutena, taaperon kohdalla olen halunnut toimia toisin. Ihan puhtaasta halusta kierrättää. Pidän eritoten Kidia kirpputorilla käymisestä ja Torin selaamisesta. Pitää sitten ostaa, niin käyttövaatetta, kuin käyttötavaraa, katson ensimmäisenä Kidialta ja Torilta ennen kuin ostan uutena. Tästä syntyi ajatus siitä, että taaperon joululahja voi löytyä Torista.

joululahja Torista

Näin Tokkmannilla Plaston päältä ajettavan mopon, jonka toivoin saavani taaperolle joululahjaksi. Uutena tämä olisi kustantanut noin 34€ mutta ajattelin, että etsin Plaston mopoa hetken ajan Torista. Kauaa ei tarvinnut etsiä kun nenän eteen tuli hyväkuntoinen poliisimopo kymmenellä eurolla! Ajatelkaa, kymmenellä eurolla vastaava tuote, joka olisi ollut kaupassa hintaan 34€. Pidin itseäni melko onnekkaana löytäessäni tämän ja pisteenä kaikella, minut ilahdutti se, kun samaisella henkilöllä oli myynnisä Fisher Pricen bussi. 

Tämä bussi tuli ensimmäisen kerran vastaan jo päiväkodissa ja siellä ryhmän lapset tykkäsivät siitä, joten rohkenin kysymään samalla sen tuotteen perään. Ilokseni sain samaisella reissulla ostettua kaksi lahjaa yhteishintaan 20€! Jestas mikä onnen tunne siitä tuli. 

Tuotteet sijaitsivat muutaman julkisenajoneuvon päässä, joten ystäväni lapsensa kanssa lähtivät minun ja taaperon kanssa hakemaan löytöjä. Paikan päällä tuotteiden kunto ilahdutti ja tunsin sydämessäni tehneeni hyvät kaupat tuotteista. Nyt taaperolla on jo kaksi lahjaa kuusen alle.

Hyvä Joulumieli

Samaan aikaa kun olen etsinyt taaperon joululahjoja Torista, niin olen saanut antaa ääneni hyvän asian puolesta. Minulla oli taannoin haastattelu Hyvä Joulumieli – keräyksen johdosta ja pääsin kertomaan Suomen Punaisen Ristin lehdelle vähävaraisuudesta joulunalla. Kerroin vuosi sitten taloudellisesta ahdingosta joulunalla ja oikeastaan siitä saakka olen kertonut taloudestani avoimesti. Niin taloudestani ennen velkajärjestelyä kuin taloudestani vuosien aikana. Koen, että talous tilanne ei ole häpeä vaan jokaisella meistä on omanlainen talous tarinansa. Aina se missä pisteessä kukin taloudellisesti on, ei ole riippuvainen henkilöstä itsestään. Kuten minun tapauksessani. 

Taloustilanteeni on kokenut niin avioeron kuin uhkapelaajan puolisona olemisen, että kulutusluotoilla elämisen, joten monenlaisissa tilanteissa ollessani koin kiitollisuutta päästessäni antamaan kasvot vähävaraisuudelle. Kaikesta edellä mainituista taloustilanteista huolimatta talouteni voi tänään paremmin kuin koskaan. Olen selvinnyt monesta suden kuopasta. Siitä olen kiitollinen mutta myös siitä, että olen löytänyt Kidia kirpputorin sekä kierrättämisen ilon. Kierrättää voi myös joulunan ja arkena.

Ostaisitko sinä joululahjan käytettynä? 

Ida 

 

 

Lue myös:

Hyvä joulumieli – haastattelu

Kun raha ahdistaa ja joulu tulee, niin vi*uttaa.