Hae
Elämänmakuista matkaa

Lapsilisä tuplana ja ääni radiossa

Huomenna olemme lähdössä mieheni kanssa viettämään kahden keskistä aikaa tonttuilun merkeissä. Naurahdimme, että huominen kauppapäivä on ensimmäinen kahden keskinen kauppahetki sitten koko suhteemme ajalta. Emme ole kertaakaan käyneet kaupassa kahdestaan koska aina on taapero mukana ja joskus joku muu lapsista. Pohdimme jo etukäteen, että miten saamme keskeytyksettä tonttuilla ja kenties voisimme käydä syömässä. Kaikki viisi lasta jää kotiin ystäväni kanssa ja me lähdemme toteuttamaan joululahja haaveita. Niitä viisi lapsosessa perheessä on jos millaista. Tuleva joulu on kaikkien meidän ensimmäinen joulu tässä kodissa ja samalla se on ensimmäinen yhteinen joulu suurperheenä. Onneksi on iso ruokapöytä, jonka äärelle mahtuu koko perhe jouluruuan pariin. Uskon, että tästä joulusta tulee ikimuistoinen, kaikilta osin mutta myös taloudellisesti ikimuistoinen sillä lapsilisä tulee tuplana. Sen tulee varmasti muistamaan aina.

lapsilisä tuplana

lapsilisä tuplana

Ilokseni luin tänään, että lapsilisä maksetaan tuplana, joka tarkoittaa meidän perheelle 

1 358,88€ 

suuruista lapsilisää aatonaattona. Viisilapsiselle perheelle tuo summa on iso. Todella iso summa ja tavallaan se on jopa sanattomaksi vetävä summa. Summa tulee aatonaattona mutta se ei automaattisesti meidän perheellä tarkoita sitä, että koko summa menee kuusen alle. Ei todellakaan. Sillä mahdollistetaan koko perheen asioita, niin joulujuttuja kuin taloutta turvaamaan, säästöön. Oikeastaan, en tarkalleen ottaen tiedä mihin tuon rahan käytämme. 

Sen kuitenkin tiedän, että tarpeen se tulee ja ensisijaisesti rahan kanssa menemme lapset ja perhe edellä. Ensi kesää varten siivu sivuun, paketteja kuusen alle ja taloutta turvaamaan. Se, että lapsilisä maksetaan tuplana keventää jo ajatuksena harteita ja stressitaakkaa. Näin uskon olevan monen perheen kohdalla.  

Tuplana tuleva lapsilisä voi mahdollistaa lapsiperheelle koko joulun tai helpottaa joulukuun taloutta. Ehkä jopa tammikuun. Näin joulun alla vähävaraisuus koskettaa ja on minullakin lähellä sydäntä oleva asia. Tiedän lapsilisän kaksinkertaisuuden tuntuvan hiton hyvältä siinä vaiheessa kun yksinhuoltaja äiti laskee senttejä ja miettii miten saisi mahdollistettua joulun.

lapsilisä tuplana

vähävaraisuuden puolesta

Talous on minulle asia, josta puhun avoimesti ja tämän uutisen myötä, jossa kerrottiin lapsilisän tulevan tuplana, myös minä menin sanattomaksi. Me taisimme juuri saada stressi vapaan joulun ja kevyemmän vuoden aloituksen. Lähes 1400€ lapsilisä on iso summa meidän suurperheelle, jossa kahden yksinhuoltajan taloudessa pyrimme järjestämään lapsille kaiken tarvittavan ja ehkä ripauksen enemmän. 

Puhun mieluusti vähävaraisuuden puolesta koska se ei ole häpeä. Sitäkään ei tarvitse hävetä, että iloitsee aaton aattona tulevasta lapsilisästä. Minä ainakin iloitsen ja otan sen oikeutetusti vastaan. Iloitsen myös siitäkin, että pääsen Radio Suomeen sunnuntaina, kello 15:00 lähetykseen, jossa pääsen keskustelemaan minulle tärkeästä asiasta. On mielettömän suuri kunnia päästä Ylen mediatalolle tärkeän asian puolesta. Vaikka lapsilisä tulee tuplana, niin se ei poissulje sitä, ettei  

Hyvä joulumieli – kampanjalle olisi tarvetta. 

On, todella suuresti. Lapsilisän saaminen tuplana tuntuu varmasti niissä perheissä isommin, joissa eletään vähävaraisuuden luokassa. Heitä ja meidän on paljon, ja Hyvä Joulumieli – kampanjan avulla pääsee osallistumaan 70€ arvoisen lahjakortin mahdollistamiseen vähävaraisille perheille. 

Auta ja tue mutta tule myös kuuntelemaan Radio Suomea sunnuntaina klo 15:00. Tiedote lapsilisän saamisesta tuplana tuli juuri hyvään aikaan. 

Lapsilisä tuplana, millaisia ajatuksia se herättää? 

Ida 

 

Lue myös

Talous avoliiton myötä