Hae
Elämänmakuista matkaa

Radio Suomen haastattelu

Hip hei ja hurraa! En kirjoittanut eilen perinteistä viikkokatsausta eli viikoittaista koostetta muutamilla ajatuksilla ja viikon postauksilla, koska olin illalla niin väsynyt mutta fiiliksissä eilisestä Radio Suomen haastattelusta. Sain kokea eilen uskomattoman siistin kokemuksen kun istuin Ylen Mediatalon studiossa minne sain kutsun taannoin Hyvä Joulumieli keräyksen johdosta. Lähetykseen saapuminen ei alkanut stressittä sillä eksyin matkalla studiolle ja minulle, jolle eksyminen ei sovi, iski tosi iso paniikki. Onneksi ihana haastattelija tuli minua vastaan, lähetti sijaintinsa ja pääsin sen vuoksi suorinta tietä pitkin studiolle enkä edes myöhästynyt. Studiolle astuminen oli aika mageeta mutta kotoisaa. Tuntui siltä, että olisin tullut kotiini. Ette tiedäkään mutta olen aina salaa haaveillut radiojuontajan töistä. Tämä tunne on viime vuosina vain kasvanut, joten haastattelu kutsu oli murunen unelmasta!

Radio Suomen haastattelu

Radio Suomen haastattelu kesti noin 50 minuuttia ja sydän hakkasi ensimmäisten lauseiden kohdalla mutta sitten tunnelma muuttui rennoksi ja kotoisaksi. Olimme kuitenkin minulle sydäntä lähellä olevan asian äärellä eli puhuimme yli velkaantumisesta, taloudellisesta selviämisestä, yksinhuoltajan taloudesta sekä taloudellisesta avun saannista.  

Lähetyksessä sivuutettiin velkaantumishistoriaa ja samalla kerroin jotain, mitä en ole blogissani ennen kertonut. Olen aina pitänyt velkasumman piilossa koska olen halunnut rauhassa selviytyä velkajärjestelyn mukaisesta maksuohjelmasta mutta lähetyksessä tuntui siltä, että voin kertoa kokonaissumman. Kokonaissumma on iso, valtava ja sen ympärille on rakentunut suuri häpeä. 

Mietin kuitenkin siinä toimittajan kanssa jutellessani, että miksi en kertoisi sitä? Yli velkaantumisesta selviämisestä on ehkä helpompi ymmärtää jos velalle saa summan. Kerrottuani suuren velkasummani, mietin toki siinä, että mitähän minusta ajatellaan, kun olen päässyt velkaantumaan näin isosti? 

Sitten käänsin asian taas voitoksi. Ehkä tämä antaa toiselle yli velkaantujalle toivoa siitä, että kaikesta selviää ja talous on mahdollista saada balanssiin, jos sen eteen on valmis tekemään töitä. Yli velkaantua voi kuka tahansa ja yli velkaantumisesta voi selvitä kuka tahansa.

Hyvä Joulumieli – lähetys

Toivoisin, että kuuntelisitte lähetyksen  

Täältä. 

Lähetyksessä ollaan tarinani myötä Hyvällä Joulumielellä ja lähetyksessä kerron, että sain vuosi sitten jouluna Hyvä Joulumieli lahjakortin sosiaalihuollosta eikä se ole häpeä. Tänä vuonna toivon, että lahjakortin saa hän kuka sitä eniten tarvitsee ja jokainen meistä voi mahdollistaa sen, että lahjakortin saa yhä useampi vähävarainen perhe. Jotta lahjakortteja voi jakaa, niin se vaatii isoa yhteistyötä asian tiimoilta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen lahjoitus on kultaakin arvokkaampaa hänelle, joka lahjakortin saa. 

Lahjakortteja ei voi hakea vaan ne saadaan erilaisten tahojen toimesta, jotka pyrkivät parhaalla mahdollisimmalla tavalla katsomaan, että kuka lahjakorttia tarvitsee eniten. Moni jää ilman 70€ lahjakorttia mutta siitä huolimatta kannattaa olla toiveikas, ja jos taloudellinen tilanne kaatuu päälle, niin hae apua. 

Niin olen minäkin joskus tehnyt, niin vime jouluna, kuin tänä vuonna. Radio Suomen lähetys oli minulle bloggaajaan polullani iso merkkipaalu, josta on vain askel ylöspäin ja olen tästä kokemusta ikuisesti kiitollinen.

Ylivelkaantuminen ei ole häpeä ja taloudellinen avun saanti ei ole merkki epäonnistumisesta.

 

Ida

 

Lue myös:

Velkajärjestely – te kysyitte, mä vastaan.