Hae
Elämänmakuista matkaa

Hampaita näkyvissä

Voi jessus! Aina kun edellinen hammas puhkeaa, on parin päivän seesteisyys huipussaan, kunnes seuraava hammas tekee tuloaan. Tuntuu, että hampaita on näkvyvissä ihan koko ajan. Mieheni sanoi tänään, 300 hammastako sinne suuhun on tulossa. Sellainen fiilis meillä vanhemmilla on tällä hetkellä, kun takana on yö, jolloin heräsimme ensimmäisen kerran kolmelta ja olimme tunnin ajan valppaana itkevän taaperon vuoksi. Pääsin vauvavuotena niin helpolla kaikesta, että taaperon muutamat huonot yöt eli se, että hampaita on näkyvissä, tuntuvat syvällä luissa asti.

hampaita näkyvissä

En muistanut miten paljon vaivaa puhkeavista hampaista onkaan, niin taaperolle kuin koko perheelle. Hän on kuin toinen lapsi, kun hampaita on näkyvissä. Vaiva lista on seuraavanlainen: 

Satunnaista lämmön tuntua. 

Aaltoileva ruokahalu ja tämä tarkoittaa sitä, että joskus maistuu ruoka ja seuraavana hetkenä söisi vain jugurttia.  

Kaiken pureskelu.

Meinaan tällä mm.omien sormien järsiminen, tavaroiden tunteminen suuhun ja ylipäätänsä sormilla ikenistä kiinni pitämistä. 

Kiukkuisuus.

Sehän vasta aaltoilevaa on. Tässä iässä muutenkin taapero saattaa hakea paikkaansa siinä mitä haluaa ja luulee saavansa. Heti kun hampaita on näkyvissä, niin tahtoikä moninkertaistuu. Hän ärsyyntyy nollasta sataan ja on herkemmässä mielentilassa. 

Yölliset itkut.

Voi meidän öitämme tai oikeastaan taaperon öitä. Hänellä on toisinaan nukahtamisvaikeuksia, joka ei onnekseni ole kovin runsasta tai pitkäkestoista. Yöllä kipu ja siitä seuraava itkuisuus voi olla voimakasta. Joskus joka toinen tunti, joskus pari kertaa yöstä. Muutamina kertoina itkukohtaukset ovat kestäneet jopa tunnin.  

Maidon tankkaaminen!

Juuri kirjoitin siitä miten taapero imetys on hiipumassa, niin eiköhän hampaita ole näkyvissä. Se tarkoittaa imetyksen osalta sitä, että taapero tankkaa öisin maitoa suurimmaksi osaksi jokaisella itkemiskerralla. Siinä missä ennen hampaiden tuloa hän on saattanut nukkua öitä ilman maitoa.

Nyt kuulisin mieluusti, että miten teidän taaperolla oireilee hampaat vai oireileeko ollenkaan?

Ida

ps. Tsemppiä jokaiselle, joka valvoo öisin hampaita tekevän taaperon vuoksi ja kuuntelee päivisin levotonta kiukkua.❤️

Lue myös:

Taapero imetys on hiipumassa

Seuraa meitä:

Instassa