Hae
Elämänmakuista matkaa

Kurkistus vuoden takaiseen jouluun

Joulu on onneksi kerran vuodessa, sillä siihen pääsee panostamaan ajatuksen tasolla jo ensimmäiset puoli vuotta. Syksyisin joulu on mielessä eniten ja joulun suunnitelmat ovat ajatuksissa. Lokakuun väistyessä marraskuun tieltä joulun odotuksesta tulee ajankohtaisempaa. Marraskuun pimeinä tunteina joulun suunnittelu ja rakentaminen tuovat iloa mieleen, ja joulukuun vaihtuessa joulun odotus on lähempänä, kuin kertaakaan koko vuonna. Joulu on kohta jälleen täällä ja olen siitä todella iloinen. Ennen kuin kerron teille meidän tulevasta joulusta, niin hypätään ajassa taaksepäin. Kurkistetaan, että mitä kuului vuoden takaiseen jouluun ja joulukuuhun. Millaisia jouluisia postauksia siellä on ja miten meidän jouluaatto meni?

Vuosi sitten joulukuussa

Meille tuli piparkakkutalo. Kiitos silloisen lapsiperheiden kotipalvelun työntekijän, joka pystytti talon koululaisten kanssa. Viime vuonna leivoin pipareita ja torttuja kahden lapsen kanssa. Tänä vuonna pitäisi leipoa neljän lapsen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapset leipoo porrastetusti, ja ennen leipomista kerään hyvän mielen. Rakastan ihailla lasten kädenjälkeä mutta leipominen yhdessä askartelun kanssa eivät sovi minun mielelleni. Vai kuka teistä vanhemmista tykkää pöllyävästä jauhosta ja lumihiutale askartelusta tippuneista paperin palasista, käsi ylös!

Vuosi sitten koristelin meidän joulukuusen lapsuuden joulukoristeilla. Tässä postauksessa näette miten pienen kuusen tilasin. Aivan vahingossa. Ihmettelin pakettia kantaessani, että miten pieneen tilaan kuusi menee. Ilmankos tuo, kun kuusi oli lyhyempi kuin kumpikaan koululaisista. Haha.

Vuoden takaisen joulun valmistelua.

Joulumuistoja lapsuudestani, postaus nostattaa tänään tunteet pintaan. Ehkä siitä syystä, että olen ottanut sukulaisiini hetken happea. Osin tarkoituksella, osin vahingossa. Kaikesta huolimatta muistelen hyviä asioita ja yksi niistä on vuoden odotetuin juhla, minkä vanhemmat rakensivat vähistä varoistaan. Tänään, viisi lapsosen perheen aikuisena vaalin lapsuuden joulumuistoja ja toivon, että omani saavat yhtä ihania muistoja mitä minä olen saanut.

Vuosi sitten jouluna oli hätä

Jouluaattona 2021 vietimme joulua yhdessä ollen mutta hätäkeskukseen soittaen. Jouluaattona taapero, silloin ollessaan vauva, tippui pesukoneen päältä. Tämä säikäytti jokaisen ja sillä hetkellä isoin koululaisista soitti mummille, joka hälytti meille apua. Pelko vauvan voinnista oli suuri mutta onneksi selvisimme säikähdyksellä ja saimme viettää illan kotona. Vauvan mentyä nukkumaan pelasimme koululaisten kanssa lautapeliä ja herkuttelimme. Jos tippumista ei lasketa, niin vuosi sitten meidän joulumme oli täydellinen joulu.

viikko 51 – vuosi sitten

Huh. Miten muistan sen kuin eilisen, kun kävelimme mummille lasten kanssa ja vauva huusi koko matkan kurkkusuorana. Hänellä oli tuohon aikaa vaihe, että ei viihtynyt vaunuissa ja näin ollen vartin matkamme kesti yli tunnin. Ihan kamalaa mutta selvisin siitäkin! Nyt takana on kaksi joulua yhden vanhemman perheen aikuisena ja tänä jouluna tilanne on erilainen. Sen tuomia ajatuksia kerron toisessa kohdassa mutta samalla voin sanoa, että oli meillä meidän kesken ihanat joulut. Siitäkin huolimatta, että yhden vanhemman perheen aikuisena joulu voi tuntua työläämmältä.

Kurkistus vauvan vuoden takaisiin joululahjoihin. Hitsi miten paljon vauva sai vuosi sitten lahjoja, kun niitä tuli sukulaisilta, ystäviltä, kummeilta ja sosiaalihuollosta. Tuntui, että vauva hukkui lahjamereen!

Loppusilauksena linkkaan tekstin, johon varmasti moni yksinhuoltaja pystyy samaistumaan.

Yhden vanhemman perheen joululoma

Postauksessa kerron millaisia ajatuksia koin vuosi sitten lomailusta. Jälkikäteen luettuna surettaa miellainen oma mieleni oli vuosi sitten. Huomaan tekstistä suuren rakkauden lapsiani kohtaan mutta myös haikeuden, että masennuksen. Niin paljon tunteita ja riittämättömyyden fiiliksiä oli vuosi sitten joululomalla. Voi, kun olisin silloin tajunnut laskea rimaa. Kaikki oli kuitenkin hyvin.

Olipa mukava kurkistaa vuoden takaiseen jouluun ja fiilistellä sitä. Meillä oli silloin ihana joulu ja olen aika ylpeä itsestäni, että sain vaikeasta masennusdiagnoosista huolimatta järjestettyä joulun lapsille. Se vaati paljon mutta lasten ilo, yhdessä olo ja joulutaian saaminen kotiin oli kaiken jouluvalmistelun arvoista. Ihana joulu 2021! Nyt on varmasti tulossa hyvä, riidaton ja rauhallinen joulu 2022 – seitsemän hengen uusperheenä.

Ihanaa jouluntaikaa jokaisen kotiin!

Ida

 

Seuraa meitä:

Instassa