Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 48 – joulukuun ensimmäinen viikonloppu

Viikko 48 sunnuntai-iltana istun alakerrassa, mieheni tietokoneen vierellä ja kuuntelen yläkerran aulassa soivaa unimusiikkia. Lastenhuoneissa nukkuvat yhdessä taapero, toisessa tyttäreni ja kolmannessa bonuslapset. Esikoiseni tulee kotiin vasta huomenna. Tänä joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna neljä lastamme olivat kukin kotoa pois. Tämä tarkoitti sitä, että minä ja mieheni vietimme vuorokauden lähes lapsetonta iltaa, ja yötä, kun kotona oli ainoastaan taapero. Hän, joka nukkuu eniten, mahdollisti meille illalla sauna hetken, jota ennen söimme itsetehdyt hampurilaiset. Tuntui todella kevyeltä viettää vuorokausi ainoastaan yhden lapsen kanssa. Olin perjantai-iltapäivästä yläkerrassa, asuntomme isoimmassa makuuhuoneessa, minne mieheni tuli kysymään

Onko kaikki hyvin?, johon vastasin ”On.”. Hän jäi kuitenkin vaisusta olemuksestani johtuen miettimään, että mikä minulla oli. Keskustelimme illalla ja kumpikin lähes yhteen ääneen sanoimme, että taisin ihan vaan nauttia hetkestä. Todellakin nautin, sillä on harvassa ne hetket, kun saan olla vain taaperon kanssa kaksin. Mutta yhtä harvassa hetket, joissa saan olla yhdenkään lapsen kanssa kaksin, joten silloin kun sellainen ainutlaatuinen tilaisuus tulee, siitä nauttii paljon. Täydestä sydämestä. Ihanan viikonlopun jälkeen oli kiva saada lapset ripotellen kotiin, jonka itse asiassa huomaan palvelevan jokaista lasta.

Kotiinpaluu on aina tunteita ja ajatuksia täynnä, joten lasten tullessa kukin omalla vuorollaan kotiin, pystyimme keskittymään enemmän häneen, joka palasi kotiin. Kaiken lisäksi saimme vastaanottaa lapset akut ladanneina. Nyt olemme saaneet tankattua parisuhde aikaa ja se on aika ihanaa.

viikko 48 – postaukset

Radio Suomen haastattelu

”Hip hei ja hurraa! En kirjoittanut eilen perinteistä viikkokatsausta eli viikoittaista koostetta muutamilla ajatuksilla ja viikon postauksilla, koska olin illalla niin väsynyt mutta fiiliksissä eilisestä Radio Suomen haastattelusta. Sain kokea eilen uskomattoman siistin kokemuksen kun istuin Ylen Mediatalon studiossa minne sain kutsun taannoin Hyvä Joulumieli keräyksen johdosta.”.

Hampaita näkyvissä

”Voi jessus! Aina kun edellinen hammas puhkeaa, on parin päivän seesteisyys huipussaan, kunnes seuraava hammas tekee tuloaan. Tuntuu, että hampaita on näkvyvissä ihan koko ajan. Mieheni sanoi tänään, 300 hammastako sinne suuhun on tulossa. Sellainen fiilis meillä vanhemmilla on tällä hetkellä, kun takana on yö, jolloin heräsimme ensimmäisen kerran kolmelta ja olimme tunnin ajan valppaana itkevän taaperon vuoksi. ”.

Mitä kuuluu masennukselle?

”Kerroin vuosi sitten joulukuussa ääneen olevani masentunut vaikka itse ja läheiseni tiedostivat sen jo kesästä saakka mutta aluksi suljin asian pois. Häpeän vuoksi ja koin, että minulla ei olisi lupa masentua. Silkkaa hölmöyttä! Masennus ei kysy lupaa tullakseen kylään ja silloin kun se tulee, se ei lähde hoitamatta.”.

Nostan kotihoidon tukea

”Nostan kotihoidon tukea ja elän oikeastaan monenkin tuen varassa mutta en koe Iltasanomien jutun sisältöä paikkaansa pitävänä. Tutkimukset kertovat, että kotihoidontuella olevat lapset valitsevat prosentuaalisesti useammin ammattikoulun lukion sijaan. Mitä sitten?”.

Kurkistus vuoden takaiseen jouluun

”Syksyisin joulu on mielessä eniten ja joulun suunnitelmat ovat ajatuksissa. Lokakuun väistyessä marraskuun tieltä joulun odotuksesta tulee ajankohtaisempaa. Marraskuun pimeinä tunteina joulun suunnittelu ja rakentaminen tuovat iloa mieleen, ja joulukuun vaihtuessa joulun odotus on lähempänä, kuin kertaakaan koko vuonna.”.

Viikko 48 – muutama juttu vielä

Nyt lopettelen postauksen tekoa, jotta pääsen vaihtamaan lakanat. On ihana mennä illalla puhtaisiin lakanoihin nukkumaan, suihkun raikkaana. Saatuani lakanat vaihdettua, katsomme uusimman Selviytyjät jakson. Jännittää kuka voittaa! Minulla on jo ennakkosuosikki, jonka puolesta liputan koko finaalin ajan. Huomenna kaikki lapset ovat kotona ja tiistaina myös, kun on Itsenäisyyspäivä. Huomenna on luvassa pikkujoulut, minne menen tyttöjen kanssa, miehen jäädessä poikien kanssa kotiin. Ihana kun on jotain kivaa mitä odottaa lasten vapaapäivälle.

Rauhallista sunnuntai-iltaa,

Ida