Hae
Elämänmakuista matkaa

Hyvää joulua!

Hei vaan kaikille ja hyvää joulun odotusta! Tänään on aatonaatto ja lähdemme viime hetken ostoksille vuoden pahimpaan ruuhkaan mutta toisaalta tykkään siitä tunnelmasta mikä kaupoissa on joulun alla! Me olemme valmistelleet tätä päivää koko tämän viikon tonttuillen ja vihdoin huomen aamuna koittaa vuoden odotetuin päivä. Vuosi sitten vastasin hauskaan kyselyyn meidän joulustamme ja sen innoittamana nostan tähän postaukseen muutaman kysymyksen esille, sillä ne ovat muuttuneet sitten vuosi sitten joulun.

jouluhaaste – missä vietät joulua?

Niin joulunvietto tapa on muuttanut muotoaan vuoden aikaisesta ajasta. Siinä missä vuosi sitten vietimme joulua erilaisissa kokoonpanoissa, niin tänä vuonna vietämme aatonaaton viime hetken joululahja ostoksilla ennen kuin rauhoitumme joulun viettoon. Aatto, vuoden odotetuin päivä, vietetään meidän suurperheen kesken kotona ja ihan sillä perinteisellä tavalla eli aloitamme päivän joulusaunalla ja jatkamme siitä puuron kautta leffa hetkeen, ja siitä jouluruuan valmistukseen. Jouluaterian jälkeen on lahjojen avaamista ja vitsit, että jännittää lasten ilmeet aattona! 

Joulupäivän ja tapaninpäivän suunnitelmat ovat toistaiseksi auki. Todennäköisesti vietämme suurimman osan ajan kotona rauhoittuen mutta saatamme käydä kyläilemässä. Katsotaan.  

Mitä puuhastelemme joulun välipäivinä? 

Rentoudumme, olemme ja vietämme kiireetöntä aikaa, yhdessä ollen. Samanlailla kuin viime vuonna mutta suuremmalla jengillä. Ehkä käymme jossain aktiviteetissa tai sitten olemme vain kotona, ihan fiiliksen mukaan.

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla? 

Viime vuonna meillä ei ollut omaa saunaa mutta tänä vuonna on eli käymme joulusaunassa aamulla. Jestas miten odotan sitä! 

Mitä kuuluu joulupöytääsi? 

Hyvin perinteisesti mutta runsaasti kaikkea! Eilen vastaanotimme ison ruokatilauksen, jossa oli jouluksi kinkkua, kalkkunaa, erilaisia juustoja ja kastikeainekset, sekä rosollia, että monenlaisia laatikoita. Näiden lisäksi pöytään tulee rosollia, perunaa, leipää, lihapullia ja raejuustoa sekä mehua, limua, ruokajuomaa aikuisille. Kovin suuri kattaus meillä mutta ainakin on jokaiselle jotain! Ruuan syömme perinteisesti alkuillasta ja onneksi on iso pöytä, niin mahdumme kaikki istumaan yhdessä. 

Avaatko lahjat jouluaattona vai joulupäivänä? 

Viime vuonna lapset avasivat lahjoja kolme päivää putkeen mutta tänä vuonna keskitämme lahjojen avaamisen aattoon.

Hyvää joulua jokaiselle siellä! Toivottavasti saatte viettää joulun, mikä tuntuu sydämessä hyvältä.❤️

Rauhallisin terveisin,

Ida