Hae
Elämänmakuista matkaa

Ihana Loppiainen Oodissa

Lähdimme tänään mahtavassa auringon paisteessa Espoon Leppävaaran kautta kohti Helsingissä sijaitsevaan Oodiin. Tuli eilen illalla mieleen, että nyt on lasten viimeinen loma viikonloppu ja vieläpä Loppiainen, joten olisi ihana tehdä jotain spessua! Meille se spessu oli tämän päivän retki Oodiin, minne lapset halusivat innoissaan lähteä. Ainakin kaikki neljä lasta. Viides eli vanhin tykkää kirjoista mutta arvostaa myös harvinaista omaa-aikaa, ja hiljaista kotia. Hän sai jäädä kotiin pelailemaan, syömään lempi ruokaansa ja herkuttelemaan. Täällä hän piti koirista hyvää huolta ja nautti hiljaisuudesta, siinä missä me muut nautimme kaupungin vilskeestä ja keskustassa hienosti sujuneesta reissusta.

Ihana Loppiainen

Päästyämme Helsinkiin, koimme, että ensisijainen juttu olisi mennä syömään, jotta Oodissa menisi kivammin. Vatsat täynnä ketään ei kiukuttaisi ja kirjastossa jaksettaisiin olla pidempään. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi! Kaiken kaikkiaan reissuun meni matkoineen yli kuusi tuntia ja Oodissa vierähti. Siellä koimme kauniita hetkiä, kun isot lukivat taaperolle kirjaa ja kävivät viisivuotiaan kanssa tutustumassa Oodin jokaiseen koloon. Toinen aikuisista sai kaiken tohinan keskellä todistaa taaperon oletettavasti kolmannen sanan.  

Hän on tähän asti sanonut mamma, ämmä, nna (anna) ja nyt tänään hän sanoi selkeästi viisivuotiaan nimen, aivan yllättäen ja suureksi iloksemme. Taapero osoitti häntä, sanoi nimen ja veti muut sanattomaksi. Miten ihana on kokea näitä hetkiä mieheni kanssa ja riemuita yhdessä taaperon kehitysaskeleista. 

Nimen kuuleva oli hänkin otettu tästä ja muutaman kerran saimme sitä vielä kuulla. Aika ihanaa.

Pitkä päivä päättyi siten, että lähdimme kotiin 13 kirjan kanssa, joiden joukossa oli jokaisen valitsemia kirjoja sekä muutama kirja kotona olevalle esikoiselle. Mukaan tarttui myös Fanni kirjasarjan kirjoja, ja niitä odotan pääseväni lukemaan lapsille.  

Lopuksi on todettava, että näin suurella jengillä liikkuminen ei ole uhka vaan mahdollisuus. Meillä oli ihana Loppiainen. Toivottavasti sinullakin. ❤️

Ida

 

Lue myös:

Lapsiluvun ja ikäeron ihmettelyä

Seuraa matkaamme:

Instassa