Hae
Elämänmakuista matkaa

Parisuhde, jossa pysyy turva

Hyvä me, sanon heti alkuun. Muistan, kun 6kk sitten kerroin, että muutamme kahden kuukauden seurustelun jälkeen yhteen, jakoi se ihmiset kahteen kuppii. Kuten mielipiteillä on aina tapana tehdä. Toisessa kupissa onniteltiin ja iloittiin puolestamme, ja toisessa kupissa povattiin pikaista eroa ja kauhisteltiin muuttoamme. Vaan kuinka kävi? Meillä koitti maanantaina 6kk päivä ja se on vasta alku meidän lopun elämän suhteelle, jossa pysyy turva ja luotto. Tänään pohdin mielessäni sitä, että miten arvokasta se on ihmisyydelle, että on parisuhde, jossa pysyy turva, luottamus, hyvinvointi ja rakkaus. Se ei ole itsestäänselvää mutta se on äärettömän suuri lahja olla sellaisessa suhteessa, jossa pystyy nukahtamaan hyvillä mielin ja herätä hyvillä mielin.

6kk mittainen parisuhde on yhä pystyssä emmekä ole tässä kynsin hampain yhdessä vaan puhtaasta rakkaudesta. Eroa ei ole tullut eikä eroa ole nostettu missään vaiheessa esille. Tässä me olemme, yhdessä ja koko perheenä. Matkalle on mahtunut yli pursuavasti intohimoisia hetkiä, kahden erilaisen yksikön yhteen sovittamista, runsaasti keskusteluita ja sylin täydeltä tahtoa. On ihana olla juuri tämmöisessä parisuhteessa, jossa saan nyt olla! Vaikka meillä olisi päivä, jolloin joku harmittaisi ja haluaisi sukeltaa vaan sohvan syvyyksiin, niin silloinkin voin luottaa siihen, että kumppani on vieressä ja pidämme yhtä.

Kauneuden taltioi: Pinja ja lookin loihti: Jemina

Parisuhde, jossa on turva ja luotto

Isoin ja merkittävin asia mistä pidän meidän parisuhteessa, ja mikä on vaikuttanut siihen, että parisuhde on pysynyt seesteisen turvallisena tähän saakka, on

puhuminen ja pussaaminen.

Kaksi hyvin isoa ja niin parisuhteen, vanhemmuuden kuin arjen tukipilarit. Puhumme kaikesta ja käsittelemme asiat sulkematta niitä, ennen kuin on selvät sävelet. Kummallakin on oikeus tunteisiin ja mielipiteisiin, ja pidän sitä todella arvokkaana, että pystyn olemaan kotona millaisessa tunnetilassa tahansa. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa olla minä täällä kotona. Toki tällekin olisi olemassa ääripäänsä enkä enää katselisi sellaista tunnekylmää meininkiä, jossa naisen pitää aina olla hymyilevä kotirouva. Se on nähty, joten siitä syytä pidän siitä, että jos itkettää, saa itkeä ja kun naurattaa, nauretaan yhdessä. Se luo sellaisen turvallisen ja luottavaisen olon, kun ei tarvitse miettiä iskeekö toinen silloin, kun olet heikoimmillasi. Ei iske vaan tukee ja on läsnä.

Kahden erilaisen yksikön yhteensovittaminen on vaatinut puhumista, jota ilman emme olisi saaneet kokonaisuutta tähän tilanteeseen, jossa nyt olemme. Kukaan ei ole ajatusten lukija, joten on tärkeää sanoittaa ajatuksiaan, toiveita, tahtoa sekä odotuksia, mutta tämän kaiken keskellä myös pussata. Pusu, suudelma, kumpi vaan siellä täällä päivää on aika söpöä mutta niin on myös ohimenevät kosketukset sekä halaukset.

Intohimon keskellä on turvallista heittäytyä

Sanoisin hyvin karkeasti, että intohimon ylläpitäminen onnistuu, jos kummallakin on halua ja tahtoa siihen. Meillä intohimo oli kipinöiden ilmassa jo ensi tapaamisesta asti ja siitä saakka se on pysynyt yllä. Olisi meilläkin suurperheenä tosi monta otollista hetkeä, joissa voisimme valita olla panostamatta intohimoomme mutta pidän (pidämme) sen ylläpitämistä niin tärkeänä. Ylläpitäminen onnistuu suurperheessä! Ne on ne arjen katseet, kosketukset, hellät hetket ja sanallinen huomiointi kehuineen. Meillä on todella maaginen kemia, jonka kumpikin aistimme jo pelkästä katseesta. Tunnemme sen ilman kosketuksia ja otamme toisemme valtavan upeasti huomioon. On ihana olla parisuhteessa, jossa ei tarvitse kinuta läheisyyttä tai varata siihen kalenterista aikaa. Kaikki soljuu upeasti.

Vaikka väsyttäisi tai olisi pitkä päivä takana, niin otamme aikaa meille. Ei parisuhteessa olla vain iskä ja äiti, vaan siinä ollaan mies ja nainen. Tätä emme ole unohtaneet. Myös se, millainen huumori meillä on, on valtavan suuri voima! Jestas miten ihana on nauraa toisen kanssa vedet silmissä ja kikattaa yhteisille, joskus jopa aika tyhmille jutuille!

Ei kuitenkaan riitä, että parisuhteessa ollaan hyvä, toimiva ja rakastava kaksikko, jotka pitävät siitä, että voi käpertyä iltaisin kainaloihin ja ottaa hetki siinä. Parisuhteessa tulee muistaa myös yksilöllisyys.

luottavaisin mielin oma itsensä

Muistan aina sanoa miehelleni, mene ja nauti! Parisuhteessa pitää muistaa pitää kiinni omista jutuista, omista intohimoista ja omista ystävistä. Loppuvuoden sairastelu teki sen, että en päässyt tapaamaan ystäviäni ja huomasin, miten se alkoi tuntumaan päässäni. Rakastan ystäviäni ja heidän kanssaan ajan viettämistä niin valtavasti, että loppu vuodesta mökkihöperöidyin! Uusperheessä meillä kumpikin kantaa vastuun lapsista ja mahdollistaa toiselle menemisen. Olen saanut viettää yksilöllistä aikaa biologisten lasten kanssa ja myös omaa aikaa, samalla, kun mieheni on ottanut vastuun muista lapsista, ja kodista. Näin se vaan menee! Puolin ja toisin halutaan nollata vanhemmuudesta.

Muutenkin uusperheessä, parisuhteen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vietetään aikaa erilaisilla kokoonpanoilla. On se sitten yksin, kaksin tai koko jengillä taikka omien yksiköiden kanssa. Joskus jopa vain yhden lapsen kanssa! Erilaisissa kokoonpanoissa saa myös toisesta ihmisestä kumppanina uusia asioita irti ja pääsee sitä kautta tutustumaan toiseen entisestään. Tästä tullaan siihen, että toimivassa parisuhteessa on tärkeää puhaltaa vanhempina. Se heijastuu lapsiin, keskinäiseen kommunikaatioon ja oikestaan aivan kaikkeen!

parisuhteen 6kk päivä

Meillä oli tosissaan maanantaina parisuhteen 6kk päivä, jonka johdosta sain eilen mieheltäni ikuisuuden kestäviä kukkia. Hän osti minulle Lego Orkidea paketin, josta olen muutaman kerran puhunut. Nyt on ainakin kukkia, jotka kestävät minun käsittelyssäni pari päivää pidempään. Meidän alkuvuotemme on ollut aika sumuinen ja asioiden käsittely on osoittanut sen, miten luja parisuhteemme on. Kaiken keskellä meillä on tässä suhteessa valtavan turvallista olla ja voimme kumpikin luottaa siihen, että nauramme vielä huomenna. Tahdomme olla tässä ja hypättyämme kahden kuukauden seurustelun jälkeen syvään päätyyn, oli meillä jo silloin sellainen olo, että olemme tässä nyt ja aina.

On ihana herätä aamuisin miehen vierestä, joka osoittaa rakkautta päivittäin ja joka saa oloni turvalliseksi, ja hyväksi. Kuuden kuukauden aikana olen ollut päivittäin kiitollinen siitä, että saan olla juuri tässä parisuhteessa, jossa turvan tunne täyttyy. Tässä on hyvä olla. Nyt, tänään ja huomenna.

Ida

 

Lue myös:

Pariskunta kysymyksiä ja vastauksia

Seuraa meitä:

Instassa