Hae
Elämänmakuista matkaa

Kotiäidin kuukausimenot

Kirjoitin taannoin postauksen, jossa kerroin kotiäidin kuukauden tuloista ja sen voit lukea täältä! Postauksessa kävi ilmi, että kaikkien tukien yhteislasketun summan jälkeen kuukausittain saan 2700€. Kuten olen sanonut, niin vaikka saan tukia kohtalaisen hyvin, se ei tarkoita, että raha jää puhtaana käteen. Kuukausittaisista rahoista on kuitenkin maksettava kiinteitä menoja ja suurin osa menoista on vuokrakustannus, joka on todella korkea siihen nähden, että erilaisemmasta seudusta saisi asunnon huomattavasti halvemmalla. Tästä tullaan sitten siihen asiaan mistä en korkeasta menosta huolimatta tingi eli en tingi asuinympäristöstä vaikka maksamme vuokraa suhteellisen paljon. Tässä postauksessa teen koosteen siitä, että millaiset ovat kotiäidin kuukausimenot.

kotiäidin kuukausimenot

Minulla on säännöllisinä kuukausimenoina tietenkin vuokra mutta myös nettilasku, sähkölasku, velkajärjestelyn lyhennys ja puhelinlasku. Yhteensä menoja on, sen enempää erittelemättä, noin

1400€

Tässä on huomioitu puhelinlasku yläkanttiin, koska sen suuruus riippuu siitä, että miten paljon matkustamme bussilla ja otan mobiililippuja, mukana oleville. Kotiäidin kuukausimenot koostuvat menoista, jotka on puolitettu toisen osapuolen kanssa eli esimerkiksi vuokra ja sähkö menevät puoliksi. Menoissa ei ole huomioitu kerran vuodessa tulevaa vakuutuslaskua eikä kerran kaudessa olevaa harrastusmaksua.

Kun menot vähennetään tuloista eli myös asumistuesta, joka kirjautuu suoraan vuokranantajalle eikä tule tililleni, niin kuukausittain käteen jää noin

1300€

Kotiäidin käteen jäävä summa

Summa voi näyttää isolta ja niin se usein omaan silmään paperilla näyttää, kunnes summasta pitää vähentää oma osuuteni perheen ruokakustannuksista, välttämättömät hygieniatuote kustannukset ja mahdolliset muut hankinnat. On kuukausia, jolloin raha riittää juuri ja juuri mutta tiedän, että on valtavasti kohteita, joissa nipistää. Meidän perheemme ruokakustannukset ovat todella suuret ja jo yksinään niistä voi säästää pitkän euron. Elämme myös hieman leveästi mitä tulee esimerkiksi juuri noihin ruokakustannuksiin.

Jos summasta vähennetään minun ja lasteni perustoimeentulo tuen määrittelemä perusosa, jolla lasketaan, että ihmisen tulisi pärjätä kuussa, niin sen laskujen mukaan menisin käteen jäävän summan osalta pakkaselle. Tämän hetkiset elinkustannukset ovat todella suuressa nousussa ja jo yhden aikuisen bussilipusta saa maksaa yli 3€ suuntansa. Kehtaan kuitenkin sanoa, että summalla pärjää ja saamme kaiken mitä sillä hetkellä ihminen voi oikeasti tarvita. Toki aina voisi haluta elämyksiä tai materialistisia haaveita enemmän, mutta nipistämällä jostain, pystymme mahdollistamaan myös ulkona syömisiä tai extempore herkkupäiviä!

Ei ne suuret tulot vaan pienet menot, kuuluu sanonta ja olen samaa mieltä. Tämän hetkisten hintojen nousu ei ole ainut syy siihen, miksi taloudessa menoeriä on runsaasti. Siitä syystä tiedän, että omalla rahan käytöllä pystyy vaikuttamaan paljon siihen, että onko rahaa tilillä enää huomenna.

Tässä kuussa menoja on ollut enemmän koska mieheni synttärit lähestyvät ja hemmottelen häntä yhteisellä ajalla mutta jo helmikuusta alkaen kiristämme nyörejä entisestään, ja tavoitteena on saada aikaan taloudellisia helpotuksia.

Mitä ne on ja miten talous lähtee karttumaan, sitä innolla odotan.

Ida