Hae
Elämänmakuista matkaa

Ahdistus taloudesta

Pari viimeistä kuukautta olen tuntenut ahdistusta taloudesta. Se on tunteena sellainen todella voimakas ja kokonaisvaltainen tunne, jossa taloudellinen huono-olo tuntuu jopa oksettavalta. Sellaisessa tunteessa oleminen on ahdistavaa ja saa minut todella stressaantuneeksi. Taloudellinen hyvinvointi vaikuttaa niin isosti kaikkeen, kuten omaan mieleen, fiilikseen kotona ja jopa negatiivisesti sellaisiinkin ajatuksiin, jotka eivät kosketa taloutta. Myönnän, että taloudellinen ahdistuksen voimakkuus on johtunut siitä, että olen ja olemme loppu vuodesta tehneet sellaisia taloudellisia ratkaisuita, jotka eivät olisi viisaita. Tarkoitan näillä sellaisia ratkaisuita, joissa olen käynyt ulkona syömässä aina, kun olen halunnut, miettimättä onko se järkevää. Hoksaatteko? Tuollaisia tekoja, jotka pitkällä tähtäimellä vaikuttavat viikoittaiseen menovirtaan sekä kokonaisuudessaan koko kuukauteen.

Kaiken lisäksi loppu vuosi on aina tiukka vuosi, kun on joulu ja siihen liittyvät kustannukset eikä asiaa helpota se, että harjoittelemme vielä kahden talouden käyttämistä. Pitkään elin yhden talouden turvin ja tuntui, että silloin sitä eli tiukasti mutta nyt tilanne on toinen. Sitä on sokaistunut rahavirralle koska taloudessa ei ole vain minun rahat vaan tässä taloudessa on myös puolison rahat. Siinä missä ennen olen osannut elää talouden suhteen kuukausi tasolla, viime kuukausina olen ja olemme eläneet rahapäivästä rahapäivään. Ajatuksella,

Kohta sitä rahaa taas tulee.

Ahdistus taloudesta

Em. ajatus on ollut todella väärä tapa suhtautua talouteen, jonka haluan pitää enemmän plussan puolella, kuin miinuksella. Tänään viimeksi koin suurta ahdistusta taloudesta, kun odottamatta kävimme yksityisellä lääkärissä, minne meni X summa. Tämä oli hyvä sijoitus, koska kyseessä oli terveys, jonka vuoksi sinne oli mentävä. Olin kuitenkin ajatellut ostavani miehelleni synttärilahjaksi yhden jutun, jonka hän saisi tiistaina, kun olemme reissussa. Menin kauppaan, ostin tuotteen mutta mitä tunsin koko sen ajan?

Ahdistusta, ärsytystä, tyytymättömyyttä ja pettymystä.

Tuote minä ostin, ei sopinut sen hetkiseen talouteeni mutta ostin sen kuitenkin. En ostanut tällä kertaa mikään muu edellä kuin hinta ja tyylikkyys. Jokainen minuutti sen jälkeen, kun olin ostanut tuotteen, tunsin oksentavani. Niin paljon taloudellinen huono tekoni vaikutti minuun. Tätä ostosta olin ajatellut jo pitkän ajan mutta ostettuani sen, en tuntenut sitä hyväksi ostokseksi. Haluan, että siinä mitä ostan lahjaksi, on tunnetta mukana. Tässä ei ollut positiivista tunnetta.

Ostoksen jälkeen hyppäsin bussiin, jossa muutaman pysäkin jälkeen jäin pois ja käännyin takaisin kauppakeskukseen, palauttamaan tuotetta. Tulin tästä todella iloiseksi ja sain mieleni kevyemmäksi. Tunsin sydämessäni tekeväni oikean päätöksen. Kävelin hetken päästä toiseen myymälään ja huomasin siellä samankaltaisen tuotteen, edullisempana ja miehelleni sopivampana. Pistin sen varaukseen toiseen myymälään ja käyn hakemassa sen huomenna. Tästä tuli sydämeen hyvä tunne.

Taloudellinen ahdistus helpottaa

Olen sitä mieltä, että jokainen on oman taloutensa herra ja tämä tarkoittaa sitä, että jokainen voi parhaansa mukaan vaikuttaa siihen tunteeseen mitä talous antaa. Huomaan tarkastelevani omaa taloudellista käyttäytymistä siinä vaiheessa, jos joku taloudellinen teko tms. ahdistaa ja pistää jopa oksettamaan. Olen kuitenkin taloudellisesti tällä hetkellä hyvässä tilanteessa, joten koen, että minulla on paljon parantamisen varaa. En kuitenkaan ole retuperällä vaan sanotaanko näin, että mukavuuden haluinen ja mielitekoja mahdollistava mutta sillä ei kartu säästöt eikä reissukassat.

Pyrin kuitenkin tänä vuonna panostamaan entistä enemmän siihen, että taloudellinen hyvinvointi tuottaa minulle hyvää mieltä, hyviä tunteita ja mielettömiä onnistumisen hetkiä. Taloudellisesti pyrin siihenkin, että kahden talouden taloudessa pystyisin elämään yhtä tarkasti, kuin olen ennen elänyt. Se, että talouden pitää siinä pisteessä, että koko ajan on rahaa ja pientä puskuria, tuovat mielettömän isoa kevennystä harteille!

Tämän päiväinen taloudellinen ahdistus osoitti sen, että olen hyvä tutkimaan niitä syitä mitkä tuovat ahdistusta. Jo se helpottaa keskittymään tuottamaan taloudellista hyvää mieltä.

Ida

 

Lue myös:

Vuosi velkajärjestelyssä

Kotiäidin kuukausimenot

Kotiäidin kuukausitulot

Seuraa meitä:

Instassa